Re: smlouva o výkonu - pozdě...
takže pro mě úplně polopatě - uzavře se Smlouva o výkonu funkce (předpokládám, že ukončení PP žádné psát nebudu), ve mzdách pouze změním název profese z ředitele na jednatele) a odvody SP a ZP včetně slevy na poplatníka, zálohové daně, benefitů apod. zůstane stejné jako předtím. v ELDP potom budou dva řádky? první za prac. poměr 1++ a druhý od data Smlouvy o výkonu funkce S++?
ještě jednou předem děkuji
Re: smlouva o výkonu - pozdě...
no já myslím, že to může zůstat tak jak to bylo doposud. Když měl doposud pracovní smlouvu jako ředitel tak i ji může mít dále a nemusí se nic měnit. Jako jednatel ví, že jednatelem je zapsán v obchodním rejstříku firmy. Alespoň já to tak chápu a probírala jsem to teď i u notáře.
Re: smlouva o výkonu funkce
KOM,
smlouva o výkonu funkce musí být schválena valnou hromadou/rozhodnutím jediného společníka. U jednočleného s.r.o. je to sice pakárna, ale paskvil ZOK je tak zplozen teoretickými "právníky", kteří neznají praxi.
Upřednostnil bych smlouvu o výkonu funkce před PP, protože některé činnosti bude jedna osoba stejně dělat jako jednatel. U PP musíte dělat takové hlouposti jako docházku etc.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.