Re: Účetní x ÚzP FÚ
Dano,
kontrola je asi z ÚzP FÚ a nikoliv z krajského FÚ. Určitě je kontrola u společnosti a nikoliv u firmy (firma je jen název společnosti).
Jak už správně zaznělo, telefonát či email od tety z ÚzP či ze samotného FÚ nic neznamená, nicméně bych se choval maximálně vstřícně se snahou nepoškodit klienta, byť bývalého.
Úřední osoba z Vás chce udělat svědka podle § 96 daňového řádu. Svědek musí vypovídat pravdivě a nic nezamlčovat.
Pokud jste papírové účetnictví odevzdala klientovi, tak pravdivě odpovězte, že ho nemáte. Pokud je vymazané elektronické účetnictví z počítače, tak pravdivě odpovězte, že ho nemáte.
Jistě to nebyl Váš jediný klient a tak po Vás nikdo nemůže chtít, abyste si pamatovala detaily. Účtovala jste dodané doklady a jejich obsah Vás moc nezajímal, mimo správného zaúčtování.
Osvědčilo se mi přísloví Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Můj první výslech na hospodářské kriminálce (v minulém tisíciletí) jsem začal rozšafně a mnoha slovy. Ten dement co to zapisoval začal velmi pomalu datlovat každé slovo. A pak jsem odpovídal pouze Nevzpomínám si a výjimečně Ano, Ne. :-))
Držím palce
Hezký den!
Re: Účetní x ÚzP FÚ
>>Dano,
>>
>>kontrola je asi z ÚzP FÚ a nikoliv z krajského FÚ.
>>Určitě je kontrola u společnosti a nikoliv u firmy
>>(firma
>>je jen název společnosti).
>>
>>Jak už správně zaznělo, telefonát či email od tety z
>>ÚzP či ze samotného FÚ nic neznamená, nicméně bych se
>>choval maximálně vstřícně se snahou nepoškodit
>>klienta,
>>byť bývalého.
>>
>>Úřední osoba z Vás chce udělat svědka podle § 96
>>daňového řádu. Svědek musí vypovídat pravdivě a nic
>>nezamlčovat.
>>
>>Pokud jste papírové účetnictví odevzdala klientovi,
>>tak pravdivě odpovězte, že ho nemáte. Pokud je
>>vymazané
>>elektronické účetnictví z počítače, tak pravdivě
>>odpovězte, že ho nemáte.
>>
>>Jistě to nebyl Váš jediný klient a tak po Vás nikdo
>>nemůže chtít, abyste si pamatovala detaily. Účtovala
>>jste dodané doklady a jejich obsah Vás moc nezajímal,
>>mimo správného zaúčtování.
>>
>>Osvědčilo se mi přísloví Mluviti stříbro, mlčeti
>>zlato. Můj první výslech na hospodářské kriminálce (v
>>minulém tisíciletí) jsem začal rozšafně a mnoha slovy.
>>Ten
>>dement co to zapisoval začal velmi pomalu datlovat
>>každé slovo. A pak jsem odpovídal pouze Nevzpomínám si
>>a
>>výjimečně Ano, Ne. :-))
>>
>>Držím palce
>>
>>Hezký den!
>
>svědka těžko, o čem by vypovídala? o tom, jak
>zaúčtovala?
>co takhle §57,58 a 93?
Vone to je jedno, když se chce tak de vše, zákon nezákon.
Když se sejde dobrá parta matiášníků, tak to frčí:
Komise pro aplikaci nové civilní legislativy při Ministerstvu spravedlnosti (dále jen KANCL) vypracovala výkladové stanovisko k náhradě škody způsobené v souvislosti s výkonem odborného poradenství podle zvláštních zákonů. Ze stanoviska č. 29 vyplývá, že při náhradě škody způsobené advokátem nebo daňovým poradcem se přednostně postupuje podle zákonů o advokacii a daňovém poradenství. V těchto případech se neuplatňuje § 2950 nového občanského zákoníku o škodě způsobené informací nebo radou.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.