Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Prosím zkušenější - účtování hospody od mirka..p - Re: prosím zkušenější - účtování hospody >Dobré ráno všem,>kamarádka...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2014 10:43

    mirka..p (neregistrovaný)

    Re: prosím zkušenější - účtování hospody
    >Dobré ráno všem,
    >kamarádka s přítelem si vzali do podnájmu hospůdku na
    >vesnici. Poprosila mě, zda bych jim vedla daňovku a já
    >teď úplně nevím, jak to uchopit. S hospodou žádné
    >zkušenosti nemám.
    >Kamarádka je na MD, ŽL na pohostinství má, a chce ho
    >vést na vedlejší činnost. Hospodu mají v podnájmu od
    >září. To bylo ale hrozně hektické (uklízeli po bývalém
    >majiteli, zařizovali vnitřek, atd.) Pořádně otevřeno
    >neměli, takže jsme se domluvili, že doklady začneme
    >řešit až od října.

    Jak to myslíte, že doklady začnete řešit až od října? Přece, když tam uklízeli a dávali ty prostory dohromady, museli s tím mít nějaké výdaje? Minimálně na úklidové prostředky a taky asi platili už za prostoy nájem..... To jim nedáte do výdajů?

    FÚ při případné kontrole vysvětlíme,
    >jak to v září bylo a že ,,oficiálně,, otevřeno bylo až
    >od října. Samozřejmě nebude plátce DPH.

    To nevím, jak dlouho jí vydrží, však si to spočítejte, při provozu 6 dní v týdnu bude mít otevřeno cca 310 dní v roce a to by musela mít denní tržby menší, jak 3200 Kč, aby se nestala plátcem DPH.

    >Zatím jsme se domluvili následovně - ona si bude psát
    >denní tržby, inventury, protože to je hospoda na vsi,
    >budou dělat jednou týdně.

    S tou inventurou nevím, já jsem se vždy setkala s tím, že se zrcadlo ( tedy inventura) dělalo denně, ale to bylo z důvodu zaměstnávání lidí a předávání kasy, řekla bych že do doby první kontroly z FÚ si může dělat týdenní inventury, není to asi nic proti ničemu, když se to nebude financům líbit, řeknou si, jak to má vést jinak.

  • 6. 11. 2014 11:30

    šárkašárka (neregistrovaný)

    Re: prosím zkušenější - účtování hospody
    >>Kamarádka je na MD, ŽL na pohostinství má, a chce ho
    >>vést na vedlejší činnost. Hospodu mají v podnájmu od
    >>září. To bylo ale hrozně hektické (uklízeli po
    >>bývalém
    >>majiteli, zařizovali vnitřek, atd.) Pořádně otevřeno
    >>neměli, takže jsme se domluvili, že doklady začneme
    >>řešit až od října.
    >
    >Jak to myslíte, že doklady začnete řešit až od října?
    >Přece, když tam uklízeli a dávali ty prostory
    >dohromady, museli s tím mít nějaké výdaje? Minimálně na
    >úklidové prostředky a taky asi platili už za prostoy
    >nájem..... To jim nedáte do výdajů?
    Právě že měli a neměli otevřeno - uklízeli, pak tam byla jedna akce, co byla zamluvena na dlouho dopředu, tak se jim ty prostředy ve finále zaplatili z toho, takže šul nul..Oni z toho neměli ani pořádně napsané tržby, takže jsme se dohodli, že prostě od 10/2014.
    > FÚ při případné kontrole vysvětlíme,
    >>jak to v září bylo a že ,,oficiálně,, otevřeno bylo
    >>až
    >>od října. Samozřejmě nebude plátce DPH.
    >
    >To nevím, jak dlouho jí vydrží, však si to spočítejte,
    >při provozu 6 dní v týdnu bude mít otevřeno cca 310
    >dní v roce a to by musela mít denní tržby menší, jak
    >3200 Kč, aby se nestala plátcem DPH.
    Je to hospůdka na vesnici, nebojím se toho, že by to přesáhla. Právě proto se i dotazuji, zda živnosti rozdělit na ní i partnera.
    >
    >>Zatím jsme se domluvili následovně - ona si bude psát
    >>denní tržby, inventury, protože to je hospoda na vsi,
    >>budou dělat jednou týdně.
    >
    >S tou inventurou nevím, já jsem se vždy setkala s tím,
    >že se zrcadlo ( tedy inventura) dělalo denně, ale to
    >bylo z důvodu zaměstnávání lidí a předávání kasy, řekla
    >bych že do doby první kontroly z FÚ si může dělat
    >týdenní inventury, není to asi nic proti ničemu, když se
    >to nebude financům líbit, řeknou si, jak to má vést
    >jinak.
    Tady jsou na opravdu jen dva, a když tam v týdnu přijde 5 lidí na pivo, tak mi to přijde zbytečné, dělat denně. Provoz v týdnu je někde od 17-22 a v pá a so 17-24.
    >

  • 6. 11. 2014 12:31

    mirka..p (neregistrovaný)

    Re: prosím zkušenější - účtování hospody
    >>>>>
    >>Jak to myslíte, že doklady začnete řešit až od října?
    >>Přece, když tam uklízeli a dávali ty prostory
    >>dohromady, museli s tím mít nějaké výdaje? Minimálně
    >>na
    >>úklidové prostředky a taky asi platili už za prostoy
    >>nájem..... To jim nedáte do výdajů?
    >Právě že měli a neměli otevřeno - uklízeli, pak tam
    >byla jedna akce, co byla zamluvena na dlouho dopředu,
    >tak se jim ty prostředy ve finále zaplatili z toho,
    >takže šul nul..Oni z toho neměli ani pořádně napsané
    >tržby, takže jsme se dohodli, že prostě od 10/2014.

    No do toho bych nešla- lidi jsou závistiví, Franta si může pamatovat, že tam byla v září akce a řekne to Lojzovi, co dělá na berňáku ve vrátnici a je průšvih---- krácení příjmů

    >>To nevím, jak dlouho jí vydrží, však si to
    >>spočítejte,
    >>při provozu 6 dní v týdnu bude mít otevřeno cca 310
    >>dní v roce a to by musela mít denní tržby menší, jak
    >>3200 Kč, aby se nestala plátcem DPH.
    >Je to hospůdka na vesnici, nebojím se toho, že by to
    >přesáhla. Právě proto se i dotazuji, zda živnosti
    >rozdělit na ní i partnera.

    No při takových tržbách snad ani nemá smysl podnikat, ale to je jejich věc

    >>>Zatím jsme se domluvili následovně - ona si bude psát
    >>>denní tržby, inventury, protože to je hospoda na vsi,
    >>>budou dělat jednou týdně.
    >>
    >>S tou inventurou nevím, já jsem se vždy setkala s
    >>tím,
    >>že se zrcadlo ( tedy inventura) dělalo denně, ale to
    >>bylo z důvodu zaměstnávání lidí a předávání kasy,
    >>řekla
    >>bych že do doby první kontroly z FÚ si může dělat
    >>týdenní inventury, není to asi nic proti ničemu, když
    >>se
    >>to nebude financům líbit, řeknou si, jak to má vést
    >>jinak.
    >Tady jsou na opravdu jen dva, a když tam v týdnu
    >přijde 5 lidí na pivo, tak mi to přijde zbytečné, dělat
    >denně. Provoz v týdnu je někde od 17-22 a v pá a so
    >17-24.

    Jak jsem psala, ať dělá inventuru jednou týdně a tržby ať si eviduje odděleně.... nealko, pivo, alkohol, potraviny...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).