Re: STEREO - jak na přelomu roku
Nebojte se, v pohodě jeďte dál bez datové uzávěrky. Z čistě technického hlediska lze účtovat trvale bez provádění datových uzávěrek a teoreticky lze účtovat i bez uzávěrek účetních = v tom smyslu, že to program "umožňuje" (čímž neříkám, že je to správně). Na přelomu období je logické, že máte otevřená dvě období a účtujete střídavě do obou. Netrapte se tím, je to v pořádku :-) U menších firem, kde nezadává víc účetních do jedné firmy, nemusíte dělat datové uzávěrky vůbec - a účetní uzávěrku stačí udělat až v okamžiku, kdy skutečně potřebujete uzavřít účetní knihy = tj. když skutečně dáváte dohromady přiznání k dani z příjmů PO.
Re: STEREO - jak na přelomu roku
Děkuji za odpověď. Ale jak mám vystavit fakturu? Vystavuji ji ve skladu a jakmile zadám lednové datum do hlavičky, tak mě to nepustí ukončit editaci a přejít na položky...Nemusí se někde nastavit datum? Já účtuji v Pohodě a tam se jen přehazuje rok, takže mám vlastně otevřené dvě účetní období. P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.