Re: Práce na DPP při nemocenské
Děkuji za reakce. Asi jsem měla napsat, že se jedná o nemocenskou během těhotenství. 8-hodinovou prac.dobu, navíc ve stresovém prostředí, nedávam, ale mám teď možnost brigády asi na 2 měsíce na pár hodin týdně. Nevím, jestli to oficiálně při nemocenské lze, proto to zkouším zjistit tady... O moc moudřejší sice nejsem, ale ještě jednou díky.
Ano, bylo by to jen v době vycházek a to ne ani celou dobu. Doma práce bohužel dělat nejde. Ale našla jsem teď tohle, to mi dalo (snad správnou) odpoveď:
"Pro nárok na nemocenské/náhradu mzdy od zaměstnavatele v době pracovní neschopnosti zákon požaduje nulový příjem ze zaměstnání, ze kterého je dávka pobírána. Jiné příjmy mít lze. Pokud se jedná o jiný druh práce, můžete uzavřít dohodu konanou mimo pracovní poměr se svým i jiným zaměstnavatelem. Výkon práce však nesmí kolidovat s léčebným režimem, který Vám předepsal Váš lékař.Dle mého názoru můžete DPP s jiným zaměstnavatelem uzavřít, na nemocenské dávky to dle mne, pokud tato činnost není v rozporu s léčebným režimem, vliv mít nebude."
I v nějaké starší diskusi jsem četla, že ta možnost je, ale nevěděla jsem, jestli se v tomto zákon nějak nezměnil. Zkusím si to ještě ověřit přímo na sociálce. Děkuji a pěkný večer!
Souhlasím, jenom s tím prohlášením poplatníka bych to nechala letos podepsané u PP, DPP by se danila srážkovou daní a příští rok byste si podala daňové přiznání, v něm byste si uplatnila i srážkovou daň a ta by se vám pravděpodobně vrátila. Kdybyste rušila podpis u PP, mohlo by se to někomu zdát divné a není potřeba zbytečně na sebe upozorňovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.