Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Insolvence zaměstnance od Kara - Re: Insolvence zaměstnance Předpokládám, že to není nově nastupující...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2015 14:56

    Kara (neregistrovaný)

    Re: Insolvence zaměstnance
    Předpokládám, že to není nově nastupující zaměstnanec, protože ten by to měl mít zapsáno v ZL.
    Vy si ho musíte vyhledat, zda je opravdu v insolvenčním rejstříku. Pokud ano a nějakou exekuci mu srážíte, tak ji budete srážet dál, ale nebudete to zasílat exekutorovi, budete deponovat, dokud nepřijde něco od insolvenčního správce. Pokud exekuci nemá, tak neděláte nic a počkáte, až něco přijde od ins.správce.
    Každopádně pokud máte někoho, komu srážíte nějakou exekuci, tak musíte každý měsíc projet ins. rejstřík, jestli se tam ten dotyčný neobjevil.

  • 8. 6. 2015 15:20

    M. (neregistrovaný)

    Re: Insolvence zaměstnance
    Děkuji za odpověď, jen pro upřesnění, je to nový zaměstnanec a mám jen potvrzení, že byl veden před nástupem k nám na ÚP, před ÚP byl OSVČ.
    Exekuci žádnou neeviduji a zatím jsem nic neobdržela, v insolvenčním rejstříku má záznam oddlužení a další odškrtnuta.

  • 8. 6. 2015 17:34

    Kara (neregistrovaný)

    Re: Insolvence zaměstnance
    Pokud už to má schváleno, ať Vám dá kontakt na svého insolvenčního správce a s ním se hned spojte. Pokud ještě insolvenčního správce nemá, pak ať Vám napíše čestné prohlášení, že na něj není vedena žádná exekuce srážkami ze mzdy ( v takovém případě nebudete nic srážet a počkáte, až Vám něco přijde od ins. správce).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).