Re: OT - vystavení faktury účetní firmou
Mám na mysli vystavení faktury za účetní práce.. Teď jsem studovala smlouvu a tam máme uvedeno, že faktura bude vystavena nejpozději k poslednímu dni měsíce, kterého se doklady týkají... Akorát je klient přinese až v únoru.. Tak co myslíte?
No nemáme :-( Takže myslíte, že finančák bude dohledávat, které konkrétní faktury jsme my do naší faktury zahrnuli? No je to asi blbě.. Tak bych měla asi udělat nějaký dodatek ke smlouvě a upravit to s odběratelem.. Předávání dokladů, jelikož je v rozjezdu je jednou měsíčně, akorát ve smlouvě je to myslím 2x měsíčně.. Jenže on přinese akorát 4 faktury a jeden výpis z banky a přišlo nám hloupé ho sem honit se dvěmi doklady..
Takže bych vlastně ke dni kdy mi donesl doklady, např. k 10.2.2016 mohla vystavit fakturu se stejným zdanitelným plněním, kde v textu uvedu zpracování účetnictví za měsíc leden, mám pravdu? Děkuji
A nebylo by vhodnější vystavovat faktury v okamžiku, kdy máte práci hotovou a odevzdáte ji klientovi? Nedokáži se představit, že bych (s vyjímkou zálohových faktur), vystavila klientovi fakturu před tím, než mu odevzdám např. Přiznání k DPH.
>Dobrý den,
>>>>>>>
>>>>>>>dohadujeme se tady z kolegyní jak by účetní firma
>>>>>>>měla
>>>>>>>vystavovat faktury...
>>>>>>>
>>>>
>>>>Že jestli přinese doklady dva - tři roky staré, tak
>>>>se
>>>>při zpracování svých dodatečných přiznání pěkně
>>>>zapotíte.
>>>>
>>>Pokud mají stanovenou pevnou cenu za zpracování - tak
>>>možné ne.
>>
>>No nemáme :-( Takže myslíte, že finančák bude
>>dohledávat, které konkrétní faktury jsme my do naší
>>faktury
>>zahrnuli? No je to asi blbě.. Tak bych měla asi
>>udělat
>>nějaký dodatek ke smlouvě a upravit to s
>>odběratelem..
>>Předávání dokladů, jelikož je v rozjezdu je jednou
>>měsíčně, akorát ve smlouvě je to myslím 2x měsíčně..
>>Jenže on přinese akorát 4 faktury a jeden výpis z
>>banky a
>>přišlo nám hloupé ho sem honit se dvěmi doklady..
>>Takže bych vlastně ke dni kdy mi donesl doklady,
>>např.
>>k 10.2.2016 mohla vystavit fakturu se stejným
>>zdanitelným plněním, kde v textu uvedu zpracování
>>účetnictví
>>za měsíc leden, mám pravdu? Děkuji
>
>A nebylo by vhodnější vystavovat faktury v okamžiku,
>kdy máte práci hotovou a odevzdáte ji klientovi?
>Nedokáži se představit, že bych (s vyjímkou zálohových
>faktur), vystavila klientovi fakturu před tím, než mu
>odevzdám např. Přiznání k DPH.
Ano myslela jsem to tak, že když má jen 5 dokladů tak je zpracuji ve stejný den, odešlu přiznání a " teoreticky" ke stejnému dni vystavím i svoji fakturu.. Ale budu to muset ošetřit dodatkem ke smlouvě.
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.