Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Změna neplátce na plátce od .. - Re: Změna neplátce na plátce Zjistěte si datum...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2019 9:09

    .. (neregistrovaný)

    Re: Změna neplátce na plátce
    Zjistěte si datum registrace k DPH dodavatele podle registru plátců DPH a hlavně datum nabytí právní moci rozhodnutí, kterým byl dodavatel registrován jako plátce.

    Doporučuji k prostudování ZDPH § 92a odst. 3)

  • 26. 2. 2019 9:35

    aje (neregistrovaný)

    Re: Změna neplátce na plátce
    Děkuji, registrace od 1.12.2018, zveřejněno 23.2.2019, kde zjistím prosím to nabytí právní moci? Děkuji

  • 26. 2. 2019 9:56

    .. (neregistrovaný)

    Re: Změna neplátce na plátce
    Napsala bych dodavateli, že s ohledem na ZDPH § 92a odst. 3) ho žádáte o zaslání kopie Rozhodnutí o registraci plátce daně z přidané hodnoty s vyznačením dne nabytí právní moci rozhodnutí, kterým je registrován jako plátce.
    Myslím si, že "novou" fakturu v režimu přenosu daňové povinnosti vystavil dodavatel neoprávněně. Uvidíte, až obdržíte kopii Rozhodnutí.
    Veškerou korespondenci bych si uschovala, dopisy posílala s Doručenkou, v případě mailové korespondence s potvrzení doručení a převzetí zpráva. V případě, že obdržíte Výzvu od správce daně k prosincovému KH či přímo POP, tak ať máte vše připraveno.
    Prostudujte si uzavřenou smlouvu a objednávku, zda je tam uvedena cena za opravu dlažby jako cena konečná. Je zde možnost, že obdržíte další "novou" fakturu, kde bude cena navýšena o DPH s požadavkem na zaplacení navýšené ceny. Vše nyní stojí na datu nabytí právní moci Rozhodnutí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).