Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Školení BOZP před dnem nástupu do práce od Tomáš Neugebauer - Školení musí být provedeno před zahájením výkonu práce....

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2019 17:33

    Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

    Školení musí být provedeno před zahájením výkonu práce. Z hlediska BOZP je jedno, zda jej provede ráno v den nástupu do zaměstnání, nebo týden před tím. Tedy v obou případech bude platné. Na druhou stranu je nutné uvést, že tzv. školení BOZP má být prováděno v pracovní době. Nahlížel bych však na to, jako na vstupní prohlídku, která musí být absolvována minimálně dva týdny před nástupem do zaměstnání.

  • 21. 5. 2019 18:07

    dann (neregistrovaný)

    Nevidím jediný důvod , proč by musela být vstupní prohlídka prováděna min. dva týdny před nástupem do zaměstnání. V současné době platí, že musí být provedena před vznikem pracovního poměru. Vzhledem k tomu, že dle novely zákona o specif. lékař. službách se lze vzdát práva na přezkoumání lékařského posudku, může být provedena klidně den před vznikem pracovního poměru, pokud se uchazeč tohoto práva vzdá. Tím lékařský posudek nabývá platnosti a nemusí být dodržena lhůta 10 pracovních dní na případné odvolání. Dříve to bylo horší, vzdání se práva na přezkum nebylo možné a také musela být prohlídka provedena před sepsáním pracovní smlouvy.

  • 21. 5. 2019 18:47

    Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

    To, co uvádíte je značně nepřesné. Práva se musejí vzdat oba. Nejen budoucí zaměstnanec, ale i zaměstnavatel. To je nutné předem dohodnout (není možné to nechat až na den před nástupem). Navíc o tom musí být učiněn záznam do zdravotní dokumentace, který musí být podepsán nejen zdravotnickým pracovníkem, který zápis provedl, ale i tím, kdo se práva vzdal (tedy podpis budoucího zaměstnance a podpis oprávněné osoby zaměstnavatele).

    Mate pravdu v tom, že jsem byl příliš strohý a nepřipustil jsem jinou možnost, ale bylo to voleno jako příklad pro školení BOZP. Navíc uvedená možnost je značně administrativně náročná, což většinou vyžaduje dost času (den před nástupem výkonu práce je opravdu pozdě). Mnohem výhodnější je vstupní prohlídku uskutečnit dříve. I když se s budoucím zaměstnancem domluvíte, může si to rozmyslet.

  • 22. 5. 2019 7:35

    iva.

    Souhlasím, provádíme stejně. Máme sjednáno s poskytovatelem PLS, že budoucí zaměstnanec se vzdá práva na přezkoumání Posudku přímo v ordinaci, záznam o tom je na Posudku.
    My se následně vzdáme práva na přezkoumání Posudku ve chvíli, kdy nám budoucí zaměstnanec Posudek přinese. Činíme tak písemně zprávou do datové schránky našeho poskytovatele PLS.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).