Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Otcovská a minimální ZP od Kara1 - Ale prosím Vás, oni to ti zaměstnanci neví,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2019 16:08

    Kara1 (neregistrovaný)

    Ale prosím Vás, oni to ti zaměstnanci neví, že mají kvůli otcovské požádat o rodičovskou dovolenou. Berou to jako nemocenskou nebo ošetřovačku, prostě že mají tu dobu omluvenou tou otcovskou.
    Nechejte ho napsat žádost o rodičovskou na tu dobu a klidně teď nahlaste na ZP M a U. Taky to hlásím pozadu (doklady se ke mně dostanou třeba až po skončení měsíce).
    S tou srážkou ZP při nedosažení minimální mzdy (když má např. to neplac.volno) Vás ale opravím - celé by to muselo být sraženo jemu, nelze se dohodnout jinak.

  • 9. 8. 2019 23:56

    Aion (neregistrovaný)

    Vaše odpověď je špatná.
    1. Žádost o RD může být i ústní.
    2. Platba pojistného na ZP se neřídí ZP, ale jedná se o občanskoprávní vztah. Povinnost doplatku sice svědčí zaměstnanci, ale smluvní strany mohou využít řadu smluvních institutů, které umožní doplatek zaměstnavatelem.
    Asi tak.

  • 10. 8. 2019 15:35

    Kara1 (neregistrovaný)

    Ad 1) třeba může být ústní, ale chci pak vidět tu účetní, jak při kontrole dokazuje kontrolním pracovníkům zdravotní pojišťovny, pokud by napadlo se v tomto vrtat, že fakt o rodičovskou na těch 7 dní požádal.
    Ad 2) Nerozumím, co jste myslela tím "platba pojistného na ZP se neřídí ZP". Platba pojistného na ZP se řídí Zákonem 592/1992, viz par. 3 odst. 10.
    Třeba se ozve nějaká finanční účetní, daňař a vysvětlí důsledky z hlediska daňového jak u zaměstnance tak u zaměstnavatele v případě, že by tento zaplatil zp , které mělo být sraženo zaměstnanci, aniž by mu ho srazil.

  • 10. 8. 2019 19:13

    Aion (neregistrovaný)

    Vysvětlovat důsledky jsem považovala za nadbytečné, reagovala jsem na Vaše tvrzení, že dohoda není možná.
    Zaměstnavatel se se zaměstnancem dohodl, takže předpokládám, že veškeré souvislosti zná a jedná podle nich.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).