Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Roční zúčtování daně - přeplatek nebyl ve mzdě od jana - Opravdu žádný zaměstnanec nepodepisoval daňové přiznání. Všichni jsme...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2019 22:38

    jana (neregistrovaný)

    Opravdu žádný zaměstnanec nepodepisoval daňové přiznání. Všichni jsme podepsali pouze přihlášení a čekali, že nám bude provedeno klasické roční zúčtování daně. Co pak udělala účetní nikdo neví. Bohužel jí se již zeptat nejde a i tak s ní by to bylo bezpředmětné. Bohužel z té doby se nic nenašlo ani v šanonech ohledně daní (krom toho prohlášení). Ostatní zaměstnanci měli přeplatek na daních vyšší než 100 Kč a opravdu jim došel na soukromý účet od FÚ. Ve výplatě ho nedostal nikdo.
    Z toho, co mi tu popisujete mi tedy vyplývá, že účetní musela za každého z nás podat daňové přiznání, aniž bychom o tom věděli (dokonce nás i podepsat?), když nebyl přeplatek vrácen ve výplatě.
    Jelikož nová účetní nic neví a co se dělo v minulosti nikdo zkoumat přece nebude... Můžu se tedy s vratkou 90 Kč rozloučit (ne že by mi o ty peníze tolik šlo, ale spíše z principu a zjištění jak se věci mají).

  • 12. 11. 2019 22:40

    jana (neregistrovaný)

    Opravuji se: podepsali jsme prohlášení...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).