Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Počet zaměstnanců od Brabec František - Zdravím, pouze názor - započítal bych 2x (nebo...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2020 11:16

    Brabec František (neregistrovaný)

    Zdravím, pouze názor - započítal bych 2x (nebo i víckrát, kdyby), právě pro ty 2 mzdové listy, dva jinak daněné druhy příjmů z pohledu daně z příjmů. Doplním, že započítávám i DPP se srážkovou.

  • 28. 1. 2020 11:21

    Jasná (neregistrovaný)

    Taky započítávám DPP i se srážkovou dani. Ale zase jsem začala moc přemýšlet a to nikdy neznamená nic dobrého, protože se pak do problému jen zamotám. Je psáno počet zaměstnanců, ale on je jeden zaměstnanec pracující na dvě smlouvy......

  • 28. 1. 2020 13:35

    Brabec František (neregistrovaný)

    Jelikož tu každou chvíli čtu "prosím paní Jasnou", napadá mě "čím více vím, tím více nevím". Mně sice nikdo neprosí (a dobře dělá), ale pochybnosti už mám taky;-)
    Ono je v tom § 38j odst. 8 a) "počet zaměstnanců k 1.12. …… podle místa výkonu práce v obci uvedené v pracovní smlouvě". Čili ne DPP? Asi to tak letos udělám, protože program mi započítává jen HPP a já to po něm doteď opravoval. Jenže co s tím, kde jsou jen DPP (se zálohovou daní)? Ále, když není sankce ….

  • 28. 1. 2020 14:09

    . (neregistrovaný)

    Jak v Pokynech Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti, tak v Pokynech k Počtu zaměstnanců je uvedeno "podle mzdových listů".
    V Pokynech k Počtu zaměstnanců se jim to podle mně ale tříští s textem "Při souběhu příjmů od téhož zaměstnavatele na základě pracovní smlouvy a jiných příjmů (např. odměny člena orgánu právnické osoby) se zaměstnanec zařadí podle místa výkonu práce v pracovní smlouvě. Při souběhu dvou a více pracovních smluv u téhož zaměstnavatele se zaměstnanec zařadí na základě pracovní smlouvy s převažujícím úvazkem nebo převažující výší příjmů."

    Jako kdyby vůbec nebylo pamatováno na situaci, kdy zaměstnavatel vede pro jednoho zaměstnance více mzdových listů. A teď milý plátce daně, poraď si.

    PS. U DOPP jsem u zaměstnanců zadala už v programu jako místo výkonu práce sídlo plátce daně. Přesně, jak si v POKYNU přejí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).