Výpověď dohodou není. Buď podala jednostranně výpověď (kde běží výpovědní doba, většinou 2 měsíce), nebo požádala o ukončení pracovního poměru dohodou. V případě dohody musel souhlasit s ukončením pracovního poměru zaměstnavatel. Souhlasil?
Výpověď je jednostranné právní jednání, se kterým druhá smluvní strana nemá co souhlasit nebo nesouhlasit. Na základě doručené výpovědi běží nejméně dvouměsíční výpovědní doba.
Pokud někdo práci nekoná, mzda mu nemůže náležet (nejde-li o některou ze zákonných výjimek).
Myslela jsem že pokud byla provozovna uzavřena a zaměstnanec nemůže pracovat má nárok na prostoje. Případě restauraci to bylo 100% proto jsem se ptala jestli je v pořádku že moje dcera nedostala mzdu za období kdy byla provozovna uzavřena z nařízení státu
Prostoj je překážka v práci na straně zaměstnavatele spočívající v nenadálé poruše dodávky energií apod., takže prostoj ne.
Já jsem vám odpověděla, že pokud zaměstnanec práci nekoná, nemůže dostat mzdu. Náleží náhrada mzdy, jejíž výše záleží na okolnostech.