Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Povinné testování ve firmách od Orl - ze stránek Ministerstvaprů­myslu a obchodu: AKTUALIZOVÁNO 3. 3. 2021...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2021 20:11

    Orl

    ze stránek Ministerstvaprů­myslu a obchodu:
    AKTUALIZOVÁNO 3. 3. 2021 - Zveřejňujeme průvodce samotestováním na covid-19 ve firmách. Tedy postup, jak od 1. března 2021 samotestovat antigenními testy s úhradou z veřejného zdravotního pojištění. Ke stažení zde najdete také vzor přehledu o provedených testech i samotného průvodce.
    Níže popsaný systém samotestování, tedy testování antigenními testy na covid - 19 bez zdravotníků, je doplňkový. Nadále platí, že pokud je to možné, využívá se k testování sít POC antigenních center, v níž je vyšetření plně hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Protože se v nich výsledek přímo zaznamenává do informačního systému infekčních nemocí, lze pozitivní osobu bezodkladně izolovat a trasovat. Firmy mohou testování nadále realizovat i přímo v podniku, pokud si sjednají potřebného zdravotníka. Metodika je k dispozici zde.

  • 4. 3. 2021 9:04

    LR (neregistrovaný)

    také ale v opatření je: "Není-li zaměstnanec v den termínu
    testování přítomen na pracovišti zaměstnavatele, jeho preventivní testování se provede
    v den jeho příchodu na pracoviště." Z toho podle mě vyplývá, že když do POC ant.centra nepřijde, musí ho zaměstnavatel otestovat, když přijde na pracoviště.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).