Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Testování zaměstnanců od Jana - Také by mě zajímao co se zamětnancem,který odmítne...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2021 9:35

    Jana (neregistrovaný)

    Také by mě zajímao co se zamětnancem,který odmítne testy, ale je pro firmu nepostradatelný. Například máme jen 1 personalistku s kumulací mzdové účetní pro 450 zaměstnanců. Co v tomto případě, když ona odmítne test. Tak jí pošleme domů ať za 0% nebo za 100%, ale zaměstnanci nebudou brát mzdu? Myslel někdo na takové případy?

  • 6. 3. 2021 9:43

    xy (neregistrovaný)

    asi je nenapadlo, že takoví sobci v době, kdy už máme ve špitálech kvůli covidu i děti na kyslíku a dokonce i v umělém spánku, se vyskytnou.
    u personalistky to vidím jedině na HO.
    já prostě nepochopím, když jsou dostupné "bezbolestné" testy, proč někdo není ochoten to podstoupit.

  • 9. 3. 2021 22:44

    abc (neregistrovaný)

    plně souhlsím, kámošce skrz covid zemřel 12 kluk, ale souhlasím i s názory, těch co nechtějí testy z center nebo od závod. doktorů z nosu (Antigen.) Spouta lidí má nějaké zdr. problémy atd.
    A z vlastní zkušenosti vím, že mnoho firmy jiné, než tyto testy neuznávají. což je podle mě hrozné, Min, zdravot. povolilo samotestování, a tak firmy mají tyto testy nabízet, ze slin, z kraje nosu ....to snad může každý zaměstnanec si udělat .... v tom opravdu problém nevidím ....

    Spíš vidím problém, v tom, že spousta firem samotesty neuznávají a posílají lidi do testovacích cester nebo k nim jezdí závodní lékař, který by mohl místo toho vypomoci v nemocnici . !!!!! to mi přijde do nebe volajicí

  • 6. 3. 2021 9:47

    . (neregistrovaný)

    OT. A odmítne? Kolik neschopenek řešila minulých 12 měsíců, které se týkaly Covid, karantény,..? Kolik příspěvků pro pozůstalé?

  • 6. 3. 2021 10:15

    Jana (neregistrovaný)

    Neschopenky Covid za 12 měsíců měla cca 15 a úmrtí žádné, ani u příbuzných. Na HO být nemůže nemá notebook,má pevný PC. Ale to jsem dala jen příklad, takových profesí je určitě více. Co napříkald uklízečka,která je také jediná. To ostatní budeme sedět v bordelu a místo covid chtneme žloutenku,tuberu, apod? Spíš je divné,že někdo rozhodně A, ale nedomyslí B, C ...

  • 6. 3. 2021 10:51

    xy (neregistrovaný)

    to, že nemá NTB je důvodem proč to nejde? to zaměstnavatel není schopen osobě, na které podle vás leží existence firmy, pořídit noťas? hledáte důvody proč to nejde a ne způsoby, jak by to šlo. tak se přijme jiná uklizečka, jiná mzdovka, prostě to jinak nejde. co by firma dělala, kdyby onemocněly na dlouhou dobu a třeba šly rovnou do invalidky? nebo když uklizečka zemře, tak se firma položí a brodí se v bordelu jak píšete? nebo zemře mzdovka a nikdo od té chvíle nebude dostávat mzdy?
    já bych o takové kolegy/zaměstnance, kterým nezáleží na zdraví ostatních a nejsou schopni pro to nic udělat a dvě vteřiny týdně strpět naprosto bezbolestný zásah, nestála.
    buďte rádi, že máte štěstí. já mám mrtvé mezi kolegy, kamarády i příbuznými. a jen jednomu bylo šedesát, ostatní byli mladší. blbá zkušenost, ale na druhou stranu NIKDO z kolegů se testování nebrání. třeba až někomu od vás zemře díky tomu svinstvu partner, dítě, rodič,... tak se postoj těchto covidiotů změní.
    mimochodem kolegyně, která zemřelého kolegu nakazila, se stále léčí na psychiatrii, sejmula takhle i svoji babičku :-(

  • 14. 3. 2021 11:57

    zB (neregistrovaný)

    U nás ve firmě AGC se na všechno sere , ze začátku byla aspoň dezinfekce. Teď jsme museli na špejli 0 případů ze 150 lidi , je to saskarna nedodržujeme vůbec nic makáme stejně jako v předchozích 10 letech. Máme testy ze slin ale chodit musíme na špejli až do nosohltanu. Dva dny mě bolela hlava a do teďka mám rýmu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).