Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Prosím mzdové, poraďte. od AnonymníJiřinaH. - Re: Prosím mzdové, poraďte. Zkuste znovu, výpověď dohodou =...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2006 18:35

    AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

    Re: Prosím mzdové, poraďte.
    Zkuste znovu, výpověď dohodou = právní nesmysl. Navrhněte dohodu o skončení p.p. dnem 31.3. se zdůrazněním na závažné osobní důvody - problém s bydlením, odloučení od rodiny. Pokud by Vám nevyhověli, musíte dát klasickou výpověď. Než uplyne výpov.lhůta, můžete zkusit u nového zaměstnavatele sjednat
    vedlejší pracovní poměr s tím, že nastoupíte do hlavního až později. Otázka je ,jestli to je prakticky uskutečnitelné( o jakou práci se jedná).

  • 6. 2. 2006 19:29

    Anonymní (neregistrovaný)

    Re: Prosím mzdové, poraďte.
    A prosím teoreticky, kdybych šel na neschopenku, prodlužuje se mi o to výpovědní doba, nebo PP končí dnem uvedeným ve výpovědi, respektive poté po ukončení pracovní neschopnosti? Ze strany zaměstnavatele jde tak trošku o podraz. Po předběžné ústní dohodě mi bylo slíbeno, že k 31.1. můžu odejít.

  • 6. 2. 2006 21:03

    Jiřka (neregistrovaný)

    Re: Prosím mzdové, poraďte.
    Jestliže dá zaměstnanec výpověď, tak pracovní poměr končí dnem, kdy končit měl, i když je zaměstnanec nemocný. O dobu nemoci se výpovědní doba neprodlužuje. Ale i když se hodíte marod, pak stále budete jeho zaměstnancem až do 30.4. a až poté Vám bude vydán zápočťák, takže od 1.4. byste stejně nemohl nastoupit na HPP jinam.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).