Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Jednatel zaměstnancem od Rop - Tak si založ živnost. s.r.o. opravdu není na...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2014 10:51

    Jiří (neregistrovaný)

    Jestli jsem to pochopil správně, tazatel se snaží vyhnout zdanění všech svých příjmů, případně placení SP a ZP z celého příjmu. Pokud si založí živnost místo s.r.o., bude platit jako živnostník alespoň minimální zálohy SP a ZP, pokud tedy není pracující důchodce, což myslím, že není.
    Ale souhlasím s Vámi, pokud tazatel provozuje podnikání v s.r.o. sám jako vedlejší hobby, držet s.r.o. v mezích zákonů je podle mě hodně práce skoro za nic v tomto případě (ledaže společnost generuje zajímavý zisk po zdanění).

  • 23. 4. 2019 21:24

    Standa (neregistrovaný)

    Zajímavá odpověď. To mě vede k tomuto dotazu, resp. příkladu. Pokud založím s.r.o. tak budu jednatelem. Nicméně budu zároveň pracovat v jiné firmě, která za mě bude odvádět SP a ZP, ale ze své firmy budu odvádět daně z příjmů. K práci, kterou se má firma bude zabývat, budu zaměstnávat osobu, která bude pracovat cca 4 dny v měsíci a tudíž nedosahne ani na 10k/měs. (a i kdyby, nebyl by problém odvádět SP a ZP za tohoto zaměstnance). Takže dotaz zní: Pokud budu mít firmu, ze které budu odvádět daňe z příjmů, musím jako jednatel společnosti odvádět SP a ZP i za sebe, pokud pracuji jinde? Lze to?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).