Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Oprava mzdového listu od JiřinaH. - Re: Oprava mzdového listu Mzdové listy musí zůstat jak...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2006 12:46

    JiřinaH. (neregistrovaný)

    Re: Oprava mzdového listu
    Mzdové listy musí zůstat jak byly zúčtovávány jednotlivé měsíce. Jestli jste si přišli na chybu, měli byste dodanit.To jest, každý jednotlivý měsíc spočítat znova jak měla daň vypadat vrátit srážkovou daň a srazit zálohovou v nejbližším měsíci. Pak nezapomenout promítnout tuto opravu do ročního vyúčtování daní(vč.příloh) a při ev.vystavování potvrzení o zd.příjmech za rok 2006.

  • 13. 3. 2006 13:04

    Jirka (neregistrovaný)

    Re: Oprava mzdového listu
    Díky moc za odpověď. K tomu dodanění bych se ještě zeptal... ona je to již záležitost několik let zpátky. Ten člověk byl navíc ještě podnikatel a tak zůčtování daně vlastně prováděl sám. O co jsme mu vlastně dali víc, tak o to víc danil ve svém daňovém přiznání FO, protože na chybu jsme přišli, ještě před podáním jeho daňového přiznání a tudíž zde to již uvedl správně jako zálohovku a u náš to bylo již uvedeno v podání taky jako zálohovka. Další roky již šlo všechno zálohovkou. ....Chtěl bych se zeptat co teď po několika letech se s tím musí udělat.....aby to bylo jak to má býti? Předem dík za odpověď. J.
    .

  • 13. 3. 2006 13:36

    JiřinaH. (neregistrovaný)

    Re: Oprava mzdového listu
    Rozumím Vám dobře, že měl u Vás srážkové daně, tedy nemohl nic danit,protože to do zúčtování nepatřilo.Jestli jste mu ale vystavili na tyto (dříve špatně daněné příjmy) potvrzení, kde jste uvedli příjmy(nikoli základ daně) jako příjmy k zálohové dani a žádnou zálohovou daň(protože byla sražena srážková daň),tak to dopadlo tak,že mu o tyto příjmy byl zvýšen daň.základ a z něho ˇbyla vypočtená roční daň.Teoreticky by pa měl od Vás dostat zpět tu srážkovou daň,ale upřímně,na tento guláš bych raději nikoho neupozorňovala(myslím FÚ) :))a nechala jak to je.

  • 13. 3. 2006 14:06

    Jirka (neregistrovaný)

    Re: Oprava mzdového listu
    .......promiňte, že ještě reaguji.....na Fú jsme to to tenkrát vyřešili tzv. žádostí o přesměrování učtu ze srážkové na zálohovou, tzn. že platby na srážkovou byly přesměrovány na platby na zálohovku, pak následovalo, jak jste uvedla, dotyčnému potvrzení o příjmech a on ten rozdíl dodanil ve svém daňovém přiznání.
    ......Teď nám jde spíše o ty mzdové listy, kde je uvedena srážková daň. Jak se to má správně udělat, zpětně, aby to bylo všechno vpořádku. díky předem za odpověď. J.

  • 13. 3. 2006 16:44

    JiřinaH. (neregistrovaný)

    Re: Oprava mzdového listu
    Mzdový list by měl zůstat tak, jak byly odvody provedeny.Na to ostatní(opravy, přeúčtování) máte doklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).