Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Služební auto-prosím poraďte, Pájo... od pája - Re: služební auto-prosím poraďte, Pájo.. Předpokládám, že obch.zástupci jsou...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2006 15:30

    pája (neregistrovaný)

    Re: služební auto-prosím poraďte, Pájo..
    Předpokládám, že obch.zástupci jsou v prac.poměru, ne na ŽL.?!?!
    POkud se nepletu, tak v současnosti už provádí tzv.referentské školení jen sám zaměstnavatel u těchto řidičů, nemusí být žádné zkoušky ani přezkušování, záleží na zaměstnavateli.
    Pozor na to, jestli obch.zást. bude v PN, nesmí vykonávat práci, jestliže si nenechal PN vystavit a chce pracovat, tak lze, aby ho vozila manželka, pokud tedy má ŘP s přísl.oprávněním, ten si nechte předložit, proveďte její proškolení z předpisů, nechte si to od ní podepsat, můžete ji vzít do prac. poměru-vedlejší, nebo na DPČ, pokud má vlastní pr.poměr.Měla by taky pro případ škodní události mít pojistku pro zaměstnance,(zvaná pojistka na blbost), ze které se pak kryjí jí způsobené škody. Předpokládám, že firemní auta máte pojištěna také.

  • 3. 4. 2006 22:33

    mirek (neregistrovaný)

    Re: služební auto-prosím poraďte, Pájo..
    jsou v pracovním poměru, nemá vystavenou neschopenku, jen nemůže řídit, ale bojím se právě té věci, že manželka někde nabourá a pojistku na blbost nemáme, můžu jí napsat smlouvu o zapůjčení vozu po dobu jednoho měsíce?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).