Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu DPH u vystavování JSD od Zuzik - Re: DPH u vystavování JSD Ano. U služeb se...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2006 16:28

    Zuzik (neregistrovaný)

    Re: DPH u vystavování JSD
    Ano. U služeb se musí charakteristikou jednat o takové služby, bez nichž se přeprava při dovozu a vývozu nemohla uskutečnit. Zejména se jedná o nakládku, vykládku, vystavování celních dokladů, přepravních dokladů apod. Jedná se o služby přímo vázané na dovoz a vývoz.

  • 20. 9. 2006 22:33

    Barbara (neregistrovaný)

    Re: DPH u vystavování JSD
    Pan/í Zuziku máte samozřejmě pravdu, mělo by to být tak, jak popisujete, praxe je ale zcela jiná. Zajímalo by mně, kolik firem Vám tyto služby (konkrétně celní deklarace) fakturuje bez DPH.
    My máme několik takových dodavatelů, žádný z nich služby celní deklarace neosvobozuje.. Myslím si taky, že se nevystavují žádnému postihu, když tyto činnosti zdaňují. Můžou tvrdit, že nemají dost důkazních prostředků - §69/5 (nevím, to už jsou spekulace)
    Možná se ozve nějaký zaměstnanec celní deklarace a vysvětlí nám to. :-)
    Mimochodem taky odběratel si DPH může uplatnit - §72/6

  • 21. 9. 2006 8:20

    Zuzik (neregistrovaný)

    Re: DPH u vystavování JSD
    § 69/5 jim prostě usnadňuje práci s dokladováním. Vím, že zákon je zákon a praxe je něco jiného. Pro ně je samozřejmě jednodušší ( a myslím si že někdy i jediné východisko) zdanit, nemají pak problémy s dokladováním splnění podmínek na osvobození a DPH jim zaplatí příjemce služby. V tomto případě nárok na odpočet samozřejmě je.
    Možná se ještě někdo ozve.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).