Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Výpověď - náležitosti a tak... od Jiřka - Re: Výpověď - náležitosti a tak... Potvrzení o zaměstnání...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2006 11:41

    Jiřka (neregistrovaný)

    Re: Výpověď - náležitosti a tak...
    Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočtový list) vystavuje zaměstnavatel (tzn. mzdová účetní, personalistka, zkrátka ten, kdo se o to stará a ten to také podepíše). Při odhlašování zaměstnance na sociálce Vám do něj (nebo na zvláštní potvrzení, které k zápočťáku přiložíte) sociálka potvrdí jeho promaroděné dny (sociálka již musí mít k dispozici tu uschopenku, takže ji zrovna vezměte s sebou).
    Na uschopenku nebudete psát, kdy znovu nastoupil do práce, ale na ten řádek napíšete, že pracovní poměr dne 30.9. skončil. Toto datum také bude mít samozřejmě v zápočťáku.

  • 29. 9. 2006 13:06

    Petra (neregistrovaný)

    Re: Výpověď - náležitosti a tak...
    Jako malá organizace nemusíte vystavovat zápočtový list vůbec. Zaměstnanci předáte jen ten od OSSZ nebo mu přijde poštou domů.

  • 29. 9. 2006 18:46

    Jiřka (neregistrovaný)

    Re: Výpověď - náležitosti a tak...
    Nesmysl. Povinnost vystavit Potvrzení o zaměstnání ukládá zaměstnavateli, a to každému, Zákoník práce. Ten také zároveň určuje povinné náležitosti tohoto Potvrzení o zaměstnání. Toto za nikoho sociálka nevystaví. Ta pouze potvrdí zápočet promaroděných dní, pokud nemoc vyplácí (tzn. u malých firem).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).