Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Jak založit s.r.o.-poradíte? od Dana W - Re: Jak založit s.r.o.-poradíte? Při zakládání s.r.o.-čka se naběháte...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2006 16:00

    Dana W (neregistrovaný)

    Re: Jak založit s.r.o.-poradíte?
    Při zakládání s.r.o.-čka se naběháte a vzhledem k tomu, že jste 3, vcelku bych Vám doporučila právní konzultace. Tohle umí každý obchodní právník. Společenská smlouva bude opravdu oříšek (je třeba být opatrný, věřte, hovoří zkušenost:-)).

    Nejdříve musíte zajistit, abyste pro všechny obory podnikání měli správné živnostenské listy (opatřené odpovědné zástupce pro každou činnost), - s tím souvisí jejich čistý trestní rejstřík a bezdlužnost na FÚ a sociálce. Poté musíte firmě opatřit sídlo (výpis z katastru, souhlas s umístěním provozovny). Pak musíte mít společenskou smlouvu, kterou podepisují všichni společníci (některé se dělají notářským zápisem), návrhy na zápis na Obchodní rejstřík (tam vám doporučuji ty právníky) zapsat ŽL na firmu, zaregistrovat firmu k daním, pokud budete mít zaměstnance tak i na sociálce, zdravotní pojišťovně, je toho mnoho, možná jsem ani nenapsala všechno. Pro nás tuhle službu dělají právníci, on to někdo upřesní.

    Vaše osobní živnosťáky mohou zůstat funkční, pokud nikdo z Vašich společníků nenapadne zákaz konkurence, tzn. podnikání ve stejném oboru jako je předmět činnosti společnosti, neměli byste se dostat do potíží.

    Stroje bych s.r.o.-čku prodala za cenu obvyklou na trhu.

    Prosím, doplňte někdo.

  • 6. 10. 2006 6:13

    Martas (neregistrovaný)

    Re: Jak založit s.r.o.-poradíte?
    Já jsem sice osobně žádné s.r.o. nezakládala, ale není mi jasné, proč jsou třeba právníci k zápisu na Obchodní rejstřík. Podle mě se to dá vyřídit bez nich. Na www.justice.cz je i popis, co se musí vyřídit, jsou tam i formuláře k zápisu s pokyny. Na společenskou smlouvu notáře mít musíte. Pokud jste dosud podnikali ve stejném oboru máte tedy kvalifikaci pro získání ŽL a nikoho jiného jako odpovědného zástupce nepotřebujete. O bezdlužnost žádám poštou a nechám si to také poštou poslat, abych nemusela nikam běhat a mezitím můžete vyřizovat něco jiného. Nejdřív si ale vše obvolám, jestli tam skutečně nic nedlužím. Jednou jsem musela doplácet dvě koruny, abych to potvrzení dostala. Pokud budete mít zaměstnance, tak přihlášky na sociálku se dají také poslat poštou a ona Vám je potvrzené vrátí. Na zdravotky se to také dá poslat poštou, ale ty potvrzené kopie neposílají. Jedině proti ofrankované a nadepsané obálce. Registraci na finančák musíte udělat osobně. Přihlášku na Kooperativu kvůli zaměstnancům také poštou, formulář se dá stáhnout na internetu. Nebo Vám tyto registrace může vyřídit účetní na základě plné moci, já to tak pro své klienty dělám. Pokud budete potřebovat účetní a jste z Prahy a
    okolí, můžete mě kontaktovat, dělám s.r.o. i mzdy.
    S funkčností živnosťáků také souhlasím, obzvlášť pokud to chcete nechat doběhnout kvůli již smluveným zakázkám.

  • 6. 10. 2006 7:26

    Šárka (neregistrovaný)

    Re: Jak založit s.r.o.-poradíte?
    Podívejte se na www.spolecnostionline.cz, tam se dá koupit za slušnou cenu již založená splečnost a na valné hromadě při koupi (probíhá u notáře) jenom rozšíříte předmět podnikání a změníte adresu připadně název.

  • 6. 10. 2006 9:49

    Dana W (neregistrovaný)

    Re: Jak založit s.r.o.-poradíte?
    Netvrdila jsem, že jsou právníci nezbytně třeba. Je to s nimi jednodušší. Co se týče odpovědných zástupců a s.r.o. - ke každé živnosti musí někdo být, netvrdila jsem, že kritéria nesplňují, musejí ale odevzdat čestná prohlášení pro s.r.o. a ŽL zařídit také pro společnost. Tak takhle :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).