Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Ještě k lešení DPH od Andrea - Re: ještě k lešení DPH Ve vztahu k finančnímu...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2006 23:00

    Andrea (neregistrovaný)

    Re: ještě k lešení DPH
    Ve vztahu k finančnímu úřadu dělám maximum. To co si uplatníte nadrámec díky druhému a přijde se na to, penále bude činit dvojnásobek. Vyzvala bych subjekt k nápravě všech faktur a to oficiální písemnou formou. Použila bych i daňového poradce pro větší váhu. Poslední fakturu bych nezaplatila, dokud nedojde k nápravě.

  • 15. 10. 2006 23:04

    Luděk (neregistrovaný)

    Re: ještě k lešení DPH
    Ano to jsem Vám již v předešlém příspěvku radil, ale někdy je obtížné se domluvit s dodavatelem. neplaťte fakturu a uvidíte jak se k tomu postaví. Jinak, kdyži si na chybu přijdete sama a podáte dodat. př. tak to neni dvojnásobek.

  • 16. 10. 2006 14:33

    Anonymní (neregistrovaný)

    Re: ještě k lešení DPH
    § 49 odst 2: Pokud plátce zjistí po vyměření daně z daňového přiznání, že uskutečnil plnění nebo přijal platbu, přičemž u tohoto plnění v tomto daňovém přiznání uplatnil jinou než platnou sníženou nebo základní sazbu daně, nebo osvobození od daně, a zvýšil tím daňovou povinnost, nelze opravu sazby daně a výše daně provést.
    Tedy dodavatel již nemůže žádnou opravu sazby daně provést. Vy jako odběratelé máte nárok na uplatnění DPH na vstupu a to dle daňového dokladu, pokud jsou splněny podmínky danné v §§ 72 a 73. Žádná kontrola z FÚ vám nic nebude doměřovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).