Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Recyklační poplatek od Zuzik - Re: recyklační poplatek Pokud jste podnikatel, pak musíte zaplatit...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2006 14:52

    Zuzik (neregistrovaný)

    Re: recyklační poplatek
    Pokud jste podnikatel, pak musíte zaplatit za likvidaci elektroodpadu i při vracení na sběrné místo. Abyste nemusel platit,musel byste se zapojit do systému ( v elektroodpadech jsou tři firmy, které mají licenci od státu) a funguje to podobně jako Ekokom. Kdybyste ten samý odpad odevzdal jako občan na sběrný dvůr, pak byste neměl platit nic. Podívejte se na novelizaci z.č. 185/2001 o odpadech č. 7/2005Sb. Upozorňuji, že ten systém byl nastartován už 12.8.2005,ale do opravdové praxe se dostal až v letošním roce a není to úplně dokonalé. Doporučuji Vám kontaktovat provozovatele sběrného dvora ve vašem regionu a ten Vám určitě podá podrobné informace a adresy pověřených firem.

  • 6. 11. 2006 15:47

    Jana K. (neregistrovaný)

    Re: recyklační poplatek
    Proč ty zářivky nevracíte při nákupu, jestli to tedy není po netu? Oni jsou povinni je o Vás přijmout a Vy nic neplatíte.Teda i když je to po netu tak tu povinnost mají ale vy si musí te zaplatit odvoz. Ještě si to můžete nechat potvrdit, kdyby se pak někdo pídil, jak jste naložili s firemními zářivkami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).