Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Uklízečka na 3 hod denně ???? od JiřinaH.. - Re: Uklízečka na 3 hod denně ???? Podle...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2006 11:36

    JiřinaH.. (neregistrovaný)

    Re: Uklízečka na 3 hod denně ????
    Podle ZP tomu niíc nebrání, limitem je pouze 100 hodin a předpoklad je, že činnost l hodin nepřekročí. Uzavírá se na jednorázové úkoly, takže byste museli sepisovat každý měsíc novou dohodu s konkretním úkolem co se týká úklidu( každý měsíc jinou akci). Vyzní-li to jako soustavná opakující se činnost, na kterou je právě vhodná DPČ , všímá si toho sociálka a budete muset pojištění odvést dodatečně.

  • 6. 11. 2006 12:00

    Renata (neregistrovaný)

    Re: Uklízečka na 3 hod denně ????
    Dobrý den,
    no právě z toho mám obavy. Dělá tu samou práci, uklízí šicí dílnu. To bychom museli vymýšlet vždy jiný druh práce na úklid ?
    A mám ještě jeden dotaz. Už teď je nás 25 lidí, pokud bychom ji zaměstnali na dohodu o pracovní činnosti tak bychom překročili limit na malou organizaci a musela bych jim vyplácet nemocenskou atd. ? A jak to vlastně bude od nového roku ? Stejně jednu šičku zaměstnáme a ten limit na malou organizaci překročíme. Bude i po novém roce malá a velká organizace ? Nevím a bojím se těch nemocenských, nikdy jsem nic takového nevyplácela. děkuji Renata

  • 6. 11. 2006 12:07

    JiřinaH.. (neregistrovaný)

    Re: Uklízečka na 3 hod denně ????
    To překročení o 1 by muselo být trvalého rázu, ale v tomto období, kdy opravdu není jasno , zda bude platit nový zákon o nemocenském , neřešte. I na Vašich malých organizacích by Vá to řekli. A nebojte se, na tom svět nestojí .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).