Vlákno názorů k dotazu Přefakturace mzdových nákladů od Zuzik - Re: Přefakturace mzdových nákladů Náklady na mzdy lze jako...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2007 11:37

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Přefakturace mzdových nákladů
    Náklady na mzdy lze jako takové vyúčtovat pouze agentuře práce nebo organizaci, do které byl uvolněn z důvodu plnění funkce. V jiném případě se jedná vždy o vyúčtování služeb a to včt. DPH.
    Ve všech těchto případech se jedná o výnosy.

• 9. 3. 2007 12:58

Vít (neregistrovaný)

Díky. Neměla byste prosím nějaký odkaz na zákon, že bez DPH to lze pouze ve Vámi uváděných případech?? Na finančním ředitelství v Plzni mi na oddělení DPH sdělili, že mzdové náklady ve skutečné výši mohu přefakturovat bez DPH. Jedná se o případ souběhu podnikání jako FO a jako s.r.o. (jejímž společníkem je ona FO). Zaměstnanci byli převedeni z FO na s.r.o., ale ještě po převedení na s.r.o. pracovali částečně pro FO.

• 9. 3. 2007 13:11

Zuzik (neregistrovaný)

Ono už je ta změna delší dobu, mám nejasný pocit že to naběhlo nějakou změnou v zákoně o zaměstnanosti apod. tak nějak od října 2004. Někdy v průběhu roku 2005 nás na to upozorňovali i na nějakém školení o DPH, ale to víte, hlava mapa, je toho moc...
    Dříve jsme také normálně refundovali, teď už se to považuje za službu a tak jak to popisujete, tak bych to také jako službu fakturovala. Zejména pokud je ta FO i osobou spojenou s s.r.o., tam bych určitě uzavřela smlouvu a spočítala kalkulaci a účtovala cenu vykalkulovanou nebo dle ceníku, tohle finančíci taky dost hlídají.
    Mám fofry ( jako asi každý), ale zkusím Vám to dohledat v průběhu víkendu a ozvu se Vám. Možná se v mezičase k naší debatě ještě někdo přidá. Zatím nashle ! Zuzik

• 9. 3. 2007 13:18

Vít (neregistrovaný)

Díky moc za ochotu.Budu také zatím pátrat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).