Re: OT-mzda mzdové účetní
Nechci být hnusná, ale přijde mi, že je to všude stejný. známá nedávno dala výpověď kvůli platu a zjistila, že měla zůstat tam kde byla, protože to je jinde ještě horší. Když zvládáte komplet účetnictví, proč si neuděláte ŽL a neděláte doma komplet účto pro pár firmiček?
Ahojky!Dělám komplet celé účto v s.r.o.,veškeré smlouvy,statistika a navíc jako bonbonek intrastat(ke všemu obchodujeme s Polskem).To vše za 15000 hrubédo.Někdo v této diskuzi řekl mínění svého šéfa,že účetní nevydělává peníze-to samé jsem si vyslechla.Doufám, že co nejdříve odejdu na mateřskou;-)
Ono být účetní na ŽL není tak jednoduché. jako zaměstnannec máte aspoň těch 15 000 jistých. Já amam zpracovávám účto na ŽL a peníze od klientů musím páčit heverem. Jeden mi dokonce nezaplatil celý rok. A co můžu dělat? práce odvedená, peníze nikde. Když si o ně řeknu, odpověď je - příště. Když mu odmítnu účto zpracovat, musím mu vydat prvotní dokumenty a pan podnikatel si najde zase další káču jak jsem já a já budu stejně bez peněz. Jediné co mě zbývá, tak soud, ale přemýšlím jestli se mi to za těch 40 tisíc co mi dluží vyplatí.
Dobrý večer, právě jsem si přečetla celou diskuzi a musím tedy říct, že na tom asi nejsem tak zle jak jsem si myslela. Dělám v s.r.o. "jen" mzdovou účetní, personalistiku vede někdo jiný....Často nadávám, protože máme několik druhů mezd, program nefunguje, výmysly šéfu co platit, jak platit, komu platit...ale cca 15 - 16 tis čistýho mám vždycky jasných když nejsou premie..a když jsou..:-))) A to jsem uvažovala, že si něco najdu..hmm....tak ted se budu bát jen o místo, protože máme jiného (zahraničního) majitele....
No já dělám přesně to co vy, ale co máte v čistém mám v hrubém. Vím, že firmy v okolí jen za mzdy platí cca 21000, takže asi po novém roce taky kouknu po něčem jiném.
Problém je ale ten, že klasická účetní, která vede vše v malé firmě má většinou míň. To je běžná praxe.
Před 3 lety jsem pracovala ve firmě zpracovávala jsem MO 35 zam. + VO 50 zam. , kompl. účto a DE to vše za 12 tis. hrubého - po rozhovoru se šéfem a prosbou o přidání mi bylo sděleno, že když se mi nelíbí nikdo mne nedrží. Dnes dělám "jen" mzdovku cca 130 lidí - mám 16 čistého. Práci jsem si hledela necelý rok a našla ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.