Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Konec PP a zaplacení služebních hovorů od aja - Re: konec PP a zaplacení služebních hovo Pokud neexistuje...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2007 12:40

    aja (neregistrovaný)

    Re: konec PP a zaplacení služebních hovo
    Pokud neexistuje dohoda mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem o používání služebního telefonu k soukromým účelům,vůbec bych se nebála.Srazit bez Vašeho souhlasu to podle mě nemůže.Jen to na Vás zkouší.
    Pokud nemáte proplacenou nemocenskou,obrátila bych se na OSSZ se stížností.

  • 29. 5. 2007 12:46

    b (neregistrovaný)

    Re: konec PP a zaplacení služebních hovo
    Já myslím, že jsem v právu, každopádně je dnes 29. a peníze nemám a myslím, že se ani nechystá mi je poslat. Navíc mi napsal, že uvažuje o trestním oznámení pro zpronevěru, ale to už mi připadá opravdu jakože zkouší co vydržím.
    Z OSSZ tam už měli kontrolu. Účetní nebyla schopná nic najít (to mě nepřekvapuje - znám její styl "práce") Tak prý ještě přijdou.
    Dochází mi síly, peníze mi došly už dávno :) a nevím co si ještě počít a jak ho donutiot k zaplacení abych už od něho měla konečně pokoj.
    Běta

  • 29. 5. 2007 13:47

    pája (neregistrovaný)

    Re: konec PP a zaplacení služebních hovo
    Obraťte se neprodleně na Oblastní inspektorát práce příslušný podle sídla firmy. Jakékoliv neproplacení požitků zaměstnanci je správním deliktem a hrozí vysoká pokuta. K telefonům - z toho nemějte vůbec obavu, nemá šanci Vám prokázat žádné zneužívání, pokud jste ale používala telefon i soukromě, dá se to zjistit z podrobného datového účtu operátora, kde jsou všechna volaná čísla, SMS a částky za jednotlivé položky. To by potom mohl požadovat úhradu, ale po skončení PP jen soudní cestou.

  • 29. 5. 2007 15:23

    běta (neregistrovaný)

    Re: konec PP a zaplacení služebních hovo
    Tak jsem telefonovala s paní na OSSZ, říkala, že když tam telefonuje, tak se jí účetní nechává zapírat, posílala tam i dopis s upozorněním, že nemocenské dávky nemohou zadržovat.
    Začínám mít ale obavy, že na tuhle mizernou firmu jsou všichni krátcí. Ví, že dělají něco co nesmí, ale je jim to jedno a nikdo na ně nemůže.

  • 29. 5. 2007 18:20

    Verča (neregistrovaný)

    Re: konec PP a zaplacení služebních hovo
    Pokud neexistuje dohoda mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem o používání služebního telefonu k soukromým účelům,vůbec bych se nebála.Srazit bez Vašeho souhlasu to nemůže.

    dnes 29. a peníze nemám a myslím, že se ani nechystá mi je poslat. Navíc mi napsal, že uvažuje o trestním oznámení pro zpronevěru, ale to už mi připadá opravdu jakože zkouší co vydržím.

    Obraťte se neprodleně na Oblastní inspektorát práce příslušný podle sídla firmy. Jakékoliv neproplacení požitků zaměstnanci je správním deliktem a hrozí vysoká pokuta. K telefonům - z toho nemějte vůbec obavu,nemá šanci Vám prokázat žádné zneužívání, pokud jste ale používala telefon i soukromě, dá se to zjistit z
    podrobného datového účtu operátora, kde jsou všechna volaná čísla, SMS a částky za jednotlivé položky. To by potom mohl požadovat úhradu, ale po skončení PP jen soudní cestou.

    Opravdu se můžete obrátit na OIP ohledně kontroly jako jste to udělala na OSSZ. Ale bohužel vám peníze nevymohou. Mohou zaměstnavateli udělit pokutu, ale tím to končí. Na některé zaměstnavatele ale platí jen ohlášení kontroly a pokud nemají vše OK, raději doplatí. Určitě je to vyjde levněji. Chce-li zaměstnavatel nějaké peníze za soukromé hovory, musí vám je nejprve prokázat, vyčíslit a pak soudní cestou vymáhat. Klidně mu řekněte, že to dáte k soudu, někdy i toto pomůže. Nesmíte se bát a třeba jen jít do "protiútoku". Jinak soudu se bát nemusíte, stačí si nechat jen od právníka sepsat dobře návrh žaloby, zastupovat si myslím dokážete sama. V pracovně právních sporech rozhodují velice rychle a je na zaměstnavateli, aby své tvrzení dokázal on. Pokud soud vyhrajete, jeho povinností je zaplatit vám i soudní náklady.
    Vydržte a nedejte se!!!
    Výplata za duben musí nejpozději zaslat dne 31. 5. nebo ten den proplatit v hotovosti. Do té doby se neobracejte ani na OIP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).