Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Auto na úvěr - 1.splátka daň.uznatelná? od Zuzik - Re: Auto na úvěr - 1.splátka daň.uznatel Podle mně...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2007 16:35

    Zuzik (neregistrovaný)

    Re: Auto na úvěr - 1.splátka daň.uznatel
    Podle mně to nejde. Splátky úvěru jsou vždy nedaňové. Vy si do daňových nákladů přece uplatníte odpis. Není mi jasné, jak by se stanovila vstupní cena tohoto majteku, kdybyste si do nákladů uplatnili první splátku.
    Víte, prodejci někdy velmi matou zákazníky, třeba i tím, že jim tvrdí že na to a to auto lze uplatnit odpočet DPH a ve finále klient zjistí, že podle údajů ve velkém TP to nelze. Zuzik

  • 8. 6. 2007 17:15

    Eva M. (neregistrovaný)

    Re: Auto na úvěr - 1.splátka daň.uznatel
    Souhlasím se Zuzikem, prodejce udělá téměř cokoliv, aby vás přiměl koupit si auto :-) Nevěřte jim :-)
    A raději se zeptám - kupujete si auto skutečně na ÚVĚR? Nejde o leasing? Daňově neuznatelné to je tak jako tak, ale přece jen účtování o leasingu a o úvěru - to jsou dvě odlišné problematiky!

  • 8. 6. 2007 18:13

    Vladík (neregistrovaný)

    Re: Auto na úvěr - 1.splátka daň.uznatel
    Já jsem se setkala s operativním pronájmem auta, kdy prodejce tvrdil klientovi, že nájem za první měsíc ve vysoké částce dá do nákladů a odečte si DPH, další měsíce bude menší nájemné, neboť to bylo v prosinci 2006,prý je to nenapadnutelné, protože to není leasing a o rovnoměrnosti nájemného nikde nic není, zřejmě si ti prodejci stále vymýšlejí novoty a říkají si to mezi sebou- možná je to tento případ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).