Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Brigádník-roční zúčtování daně od Líba - Re: brigádník-roční zúčtování daně Podstatné je, jestli měl podepsané...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2007 12:42

    Líba (neregistrovaný)

    Re: brigádník-roční zúčtování daně
    Podstatné je, jestli měl podepsané prohlášení nebo neměl. Jestliže neměl a zaplatil 15 % srážkovou daň, tak ta je konečná a už nikam nevstupuje. Pokud měl podepsané prohlášení, tak mu z tohoto příjmu žádná daň nevznikla, protože ji pokryla sleva na poplatníka. V takovém případě záleží na ostatních příjmech během celého roku, jestli má smysl podávat DP nebo dělat RZÚ.

  • 18. 7. 2007 13:11

    včelka (neregistrovaný)

    Re: brigádník-roční zúčtování daně
    Jestliže by neměl u Vás podepsané Prohlášení daně a už by u jiného zaměstnavatele v roce 2007 nepracoval, může Vás požádat o RZ do 15.2.2008 s tím, že Prohlášení daně dodatečně podepíše i na tu dobu , kdy u Vás měl výdělek. V takovém případě se srážková daň považuje za zálohovou (musíte požádat Fin.úřad o převedení částky z účtu srážkové daně na účet zálohové daně) a přeplatek mu vrátíte v rámci RZ (může doložit i Potvrz.o zdanit.příjmech od případných dalších zaměstnavatelů v roce 2007, které by měl před Vámi).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).