Re: nástup zaměstnance 3.9.
Tak vidím, že si nakonec stejně budu muset poradit sama, každý na to máte jiný názor, a rozhodnutí bude na mně. Bohužel to není poprvé, naše zákony jsou tak dobře psané, že z toho člověk nakonec vlastně vůbec nic neví... Nejlepší jsou vždycky situace, když se zeptám na stejný problém právníka a daňového poradce - každý z nich má na to jiný názor. Tak už se raději ani neptám... Stejně se nakonec ocitám v té stejné situaci jako na začátku - poraď si sám... Děkuji všem za názory a přeji pevné nervy. Pokud projde reforma, budem to všichni potřebovat...
Já se domnívám, že má nárok na dovolenou i za září. Ve výkladu v zák. práce k poměrné části dovolené (JUDr. Kubínková a spol.) se píše: " Nárok na poměrnou část dovolené vznikne pouze tehdy, pokud prac. poměr trval celý kalendářní měsíc. Pracovní poměr trvá celý kalendářní měsíc i v tom případě, kdy zaměstnanec uzavře pracovní poměr první pracovní den."
Teď jsem ještě našla i výklad k tomu minulému - Splnění podmínky bezprostředně navazujícího PP tedy nebrání skutečnost, že mezi skončením předchozího a vznikem nového PP zaměstnance K TÉMUŽ zaměstnavateli byly dny pracovního klidu.
Tedy i před tím to znamenalo, že se jednalo např. o skončení k 31.12. a k TÉMUŽ zaměstnavateli znovu nástup k 2.1. atd.
Ale záleží na každém jak se rozhodne výklady opravdu jsou různé, ale protože Jakubka je spolutvůrcem ZP, tak jeho výklady bereme za správné. Zdravím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.