Re: Zapoměl jsem na daně?Daň z "pronájmu
Váš příjem za pronájem mínus výdaje je menší jak 6 tis. ročně, tudíž nemáte povinnost podávat daňové přiznání dle §38g odst.2 zákona o dani z příjmu
pronájem bytu je příjmem dle §9 téhož zákona
dle mého jste nic neporušil, jen by jste měl mít evidenci přijmů a výdajů dle §9 odst. 6,
Re: Zapoměl jsem na daně?Daň z "pronájmu
Tak jsem z toho jelen.To znamená najmout si daňovou poradkyni a ať si s tím poradí?Jsem zaměstanec,daně mi dělá mzdová účtárna.
Vůbec nevím jak na to sám.Takže mě sranda z přenecháním bytu bude stát ještě peníze?
Snažil jsem se to proštudovat,ale moc tomu nerozumím.Do příjmů se nepočítají zálohy na teplo,elektriku,vodu atd,ani vyučtóvání.Takže tam započítám pouze rozdíl-tedy fond oprav a zbylé poplatky(STA,výtah atd)?Do výdjů dám co?Právě ten fond oprav a poplatky?A když tedy potom pronajímám tak třeba náklady na opravy atd... z toho vyplyne rozdíl zhruba nula nebo dokonce mínus.Dá se s tím poradit na dálku?Třeba na e-mail?A do kdy vůbec to daňový musím odevzdat?Pokud ho už podnik odevzdal,musím udělat tedy nějakej dodatek?
Už teď lituju,že jsem ten byt hned neprodal... .Pomůže někdo?Nebo to chce fakt najmout poradce?
Díky moc (aneb Jak rychle se poctivej člověk nevědomky dostane do problémů :o( )
>>>
>>>>
>>>>Váš příjem za pronájem mínus výdaje je menší jak 6
>>>>tis. ročně, tudíž nemáte povinnost podávat daňové
>>>>přiznání dle §38g odst.2 zákona o dani z příjmu
>>>>
>>>Mohu se prosím zeptat, proč počítáte příjmy mínus
>>>výdaje jsou menší než 6 tisíc? V citovaném paragrafu
>>>je
>>>uvedeno, že:
>>>"nemá jiné příjmy podle § 7 až 10 vyšší než 6 000 Kč"
>>>Děkuji za odpověď
>>Ano, je to tak jak píše Dana. Limit 6 000,- se týká
>>příjmů a ne rozdílu mezi příjmy a výdaji.
>
>Takže milý tazateli pozor, daň. přiznání byste podle
>mého podat měl, i když po odečtění výdajů budete na
>nule a daň platit nebudete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.