Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Je nějaká rada?-valutová pokladna. od Jaromír - Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna. Nejlepší by bylo přepočítat...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2008 15:33

    Jaromír (neregistrovaný)

    Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna.
    Nejlepší by bylo přepočítat ty peníze v té pokladně, ale zdá se dle vašich nářků, že se jedná o jakousi fiktivní pokladnu :-). Povím vám, já osobně už si hodně rozmýšlím, jestli mám přebírat účetnictví po někom :-)

  • 23. 3. 2008 17:52

    dana (neregistrovaný)

    Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna.
    Přesně tak,mám jen doklady zaúčtované v korunách,ale zůstatek v pokladně je pro mě fiktivní.Budu muset vzít počáteční zůstatek a podle dokladů odečítat a přičítat...pokud by ještě někoho něco napadlo...děkuji Dana

  • 23. 3. 2008 18:57

    Jaromír (neregistrovaný)

    Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna.
    Kdybyste aspoň věděla, jaký používali kurz, kdyby byl třeba pevný měsíční, bylo by to počítání jednodušší, všechny korunové doklady za měsíc by se sečetly (podle typu samozřejmě) a vydělily kurzem, ale to už jen tak předvelikonočně plácám :-)))

  • 23. 3. 2008 19:11

    xxl (neregistrovaný)

    Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna.
    *Pokud je to tzv. "podnikatelská pokladna" - t.j. dostáváte je papíry a peníze nevidíte, tak zkuste následující kroky:
    http://www.kurzy.cz/kurzy-men/historie/ , tam
    ve druhém sloupci vlevo je HISTORIE KURZů,
    zatrhněte ČNB, pod tím je sloupeček "Jedna měna" - najděte slovenskou korunu, pod tím je datum od - do (řekněme od 1.7.2007 do 31.12.2007), určete si interval - třeba 14 dnů, odklikněte "zobraz". Na další straně vám vyskoči kurzy SK po 14 dnech. Udělejte z toho aritmetický průměr, a výsledkem prodělte korunový (papírový) zůstatek a dostanete, kolik by tam asi mohlo být SK. Ty pak pronásobte kurzem ČNB k 31.12.2007.
    Je to rada dost hrozná (použití je samozřejmě na vás), ale dostanete aspoň něco nějak vypočítané.

  • 23. 3. 2008 19:23

    Zuzana (neregistrovaný)

    Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna.
    Prosím mohu se zapojit se svým dotazem. Já dostávám doklady od jednatele ze zahraničí které on si platí ze své karty. Když vybere peníze z účtu tak v Kč tj. vklad do pokladny Kč. Dotaz jak mu mám proplácet doklady v cizí měně. Protože nemáme valutovou pokladnu tak mu to můžu propláćet z korunové? Pokud používáme roční kurz tak to přepočtu a vyplatím v Kč? Poraďte Zuzana

  • 23. 3. 2008 19:54

    Jaromír (neregistrovaný)

    Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna.
    Já si pomohu citacemi ze ZP, abych nemusel tak pracně ťukat dvěma prstama, nepodstatné pasáže vymažu :-)
    § 183
    Záloha na cestovní náhrady a její vyúčtování
    (1) Zaměstnavatel je povinen poskytnout zaměstnanci zálohu......pokud se se zaměstnancem nedohodne, že záloha nebude poskytnuta.
    Tedy vy jste se šéfem jako dohodla, že záloha nebude poskytnuta.

    (4) Částku, o kterou byla poskytnutá záloha ...nižší, než činí nároky zaměstnance, doplácí zaměstnavatel zaměstnanci v české měně, pokud se nedohodnou jinak. Při vyúčtování zálohy použije zaměstnavatel zaměstnancem doložený kurz, kterým byla poskytnutá měna v zahraničí směněna na jinou měnu, a kurzy uvedené v odstavci 2.
    § 184
    Při poskytování cestovních náhrad, na které nebyla poskytnuta záloha, se přiměřeně použije § 183 s tím, že pro přepočet měn se použijí kurzy vyhlášené Českou národní bankou a platné v den nástupu zahraniční pracovní cesty.

    Čili pokud nebyla záloha poskytnuta, vyplácíte v české měně rozdíl, tedy celé cestovní náhrady a cizí měnu přepočítáte kurzem platným v den nýstupu zahraniční cesty.

  • 23. 3. 2008 21:15

    dana (neregistrovaný)

    Re: Je nějaká rada?-valutová pokladna.
    Děkuji,používal se měsíční pevný kurz a tím průměrem se mi to zdá velmi rozumné a asi nejlepší východisko z nouze.Letos už si to budu sledovat.Díky za pomoc Dana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).