Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Náležitosti faktury plátce DPH -FO od Jaromír - Re: náležitosti faktury plátce DPH -FO Obchodní zákoník§ 13a...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 9. 2008 23:05

    Jaromír (neregistrovaný)

    Re: náležitosti faktury plátce DPH -FO
    Obchodní zákoník

    § 13a Obchodní listiny
    (1) Každý podnikatel je povinen na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu (dále jen "internetové stránky") uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle; podnikatelé zapsaní v obchodním rejstříku též údaj o tomto zápisu, včetně spisové značky, a podnikatelé nezapsaní v obchodním rejstříku též údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni. Údaj o výši základního kapitálu lze v těchto listinách a na internetových stránkách uvádět, jen jestliže byl zcela splacen.
    (2) Na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a na internetových stránkách týkajících se podniku zahraniční osoby nebo jeho organizační složky je zahraniční osoba povinna uvádět údaje podle odstavce 1 a dále i údaj o zápisu podniku nebo jeho organizační složky do obchodního rejstříku, včetně spisové značky. Jde-li o osobu, na níž se vztahuje § 21 odst. 5, uvádí stejné údaje jako česká osoba nezapsaná v obchodním rejstříku podle odstavce 1.
    (3) Na objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a na internetových stránkách týkajících se podniku zahraniční osoby nebo organizační složky podniku zahraniční osoby nemusí být uveden údaj o zápisu zahraniční osoby do evidence podnikatelů ve státě, jehož právem se zahraniční osoba řídí nebo v němž má bydliště, pokud toto právo zápis do takové evidence neukládá nebo neumožňuje.

  • 4. 9. 2008 23:23

    jenda (neregistrovaný)

    Re: náležitosti faktury plátce DPH -FO
    Děkuji, jenom pokud tomu rozumím tak v mém případě když mám údaje o firmě, jméno, místo podnikání a identifikační číslo z ŽL a DIČ z FÚ, tak nemusím uvádět nic dalšího, protože nejsem osoba zapsaná v OR a ani v jiné evidenci.. Toto vše na fa. mám a ono jim to nestačí. Co jim mám tedy napsat , snad nechtějí ještě uvádět ev.č. živnostenského listu, když vždy stačilo identifikační číslo z živnost. listu. Děkuji za odpověď

  • 4. 9. 2008 23:45

    ZdenaR (neregistrovaný)

    Re: náležitosti faktury plátce DPH -FO
    Pro Vás platí toto:
    ...." a podnikatelé nezapsaní v obchodním rejstříku též údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni."
    Pokud jste živnostník, pak jste zapsán v živnostenském rejstříku a měl byste tedy na své faktury uvádět údaje o své registraci (např. ŽO Praha 14, č.j. 2006/0202/fyz/X).

  • 5. 9. 2008 6:33

    Jaromír (neregistrovaný)

    Re: náležitosti faktury plátce DPH -FO
    Je to přesně tak jak říká Zdenka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).