Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Dotaz o udání od pája - Re: dotaz o udání Oznámení o podezření z porušování...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2008 14:23

    pája (neregistrovaný)

    Re: dotaz o udání
    Oznámení o podezření z porušování zákona můžete podat na oblastní inspektorát práce příslušný dle sídla zaměstnavatele, doložte případné materiály, které prokazují nebo osvětlují pochybení zaměstnavatele.

  • 21. 9. 2008 15:21

    Béďa (neregistrovaný)

    Re: dotaz o udání
    Z naší zkušenosti můžu jen říct, že udávají jen lumpové. Naši firmu už 3 bývalí zaměstnanci 5 x udali na různé instituty i když věděli, že nic neporušujem, že mají všechny výhody, přesčasy zaplacené, ale jim se nechtělo dělat, byli zvyklí v pracovní době chodit na melouchy s naším materiálem. To měli "šrouby" , jak se mezi takovejma primitivama říká. Neumí nic, nemají přehled, ale jak krást,udávat atd. to by jim šlo. prý ať se aspoň věnujeme kontrole. Dneska jsou pořád na dlažbě, jak je někdo zaměstná, protože pomlouvání jim jde až moc dobře, ve zkušebce dávají sami rozvázačku, protože se "tam" musí makat.
    Jsou dva typy lidí- dělníků, ti co bez řečí jdou makat, protože ví, že čím dřív to budou mít hotové, o to můžou jít dřív domů. A pak jsou tu takoví, co jen kecaj a jako cikáni shánějí paragrafy, jak přijít k výhodám a jak koho okrást a tvářit se jak chudák.
    A vy si to zkuste dělat, co dělá Váš zaměstnavatel. možná byste na to koukal jinak. Jednostrannej pohled je vždy špatnej. Vyzkoušejte si "obě" strany a pak bych rád znal Váš názor. Pevně věřím, že si dáte jednu přes hubu. To nemyslím zle. Jen to chce poznat tu druhou stranu. A pak udávejte. Hodně štěstí.

  • 21. 9. 2008 15:30

    pája (neregistrovaný)

    Re: dotaz o udání
    Každý má zkušenosti jiné, já jsem se naopak setkal už s mnoha podnikateli, které nelze nazvat jinak, než gauneři, protože nedodržují nic, okrádají zaměstnance, kde se dá, předpisy a zákony pro ně nic neznamenají a prioritou jsou pro ně především jejich fára za miliony, vykrmená rodina a příbuzní, paláce obehnané zdí atd.atd.
    Takže ať se zaměstnanec brání tak, jak mu umožňuje zákon, zda je to oprávněné nebo ne, posoudí někdo jiný. Určitě z pohledu zaměstnance stížnost oprávněná bude.

  • 21. 9. 2008 20:32

    Jiřka (neregistrovaný)

    Re: dotaz o udání
    Podle mého názoru budou mít ale problémy i ti, kteří tam načerno dělají (nebo dělali), nebo ne?

  • 22. 9. 2008 9:41

    pája (neregistrovaný)

    Re: dotaz o udání
    určitě, fyz.osoba- přestupek dle § 139 zák. o zaměstnanosti- odst.3, dopustí se tím, že vykonává nelegální práci - bez pracovněprávního vztahu nebo jiné smlouvy dle § 5, e) bod 1.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).