Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu O peníze jde až v první řadě.... od Karel - Re: O peníze jde až v první řadě.... Laicky...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2008 16:38

    Karel (neregistrovaný)

    Re: O peníze jde až v první řadě....
    Laicky receno, je nejlepsi ČID.
    Vzit nekoho z pracaku je k nicemu - aby dostal podporu za jeho zamestnani je tolik papirovani ze jsem se na to vykaslal.
    A to jsem chtel zamestnat invalidu z UP. Kdyz jsem videl co po me chteli za papiry, tak jsem jim rekl, at si ho teda nechaji.

  • 2. 11. 2008 18:14

    beta (neregistrovaný)

    Re: O peníze jde až v první řadě....
    Karle, mně to moc papírování - žádost o dotaci na vyhrazené místo nedalo - doklad o zřízení účtu (to už máte, nemusíte shánět nové), žádosti o bezdlužnost, které mám uložené ve W, jen měním datum vystavení a vyplnění písemné dohody s ÚP - asi 3 stránky a po schválení a přijetí uchazeče, každý měsíc (po dobu poskytované dotace) dokládám výplatní pásku podepsanou z-cem a doklad s uvedeným příjmem, ten mám také uložený v šablonách, takže jen měním částky a datum vystavení. Nevím, co vás odradilo. Pokud děláte všechno sám, pak tomu rozumím, ale i tak by se vám vyplatil. Přijali jsme uchazečku z ÚP - věk přes 50 let, evidence déle než půl roku, takže kumulace, byla přiznána dotace mzdy po dobu 9 měsíců vč. pojistného Přesnou výši dotace si z hlavy nepamatuji).Ale je to dost podstatná úspora v nákladech.
    Navíc, pokud by se jednalo o velkou organizaci, pak by pro vás byl invalida "požehnáním" pro plnění povinného podílu při zaměstnávání zdrav.postižených osob.
    Pokud fa chce šetřit a je obeznámena se situací, pak vybere uchazeče z ÚP (dle toho, zda splňuje kriteria pro přiznání dotace), protože šetří na nákladech, kdežto pokud přijme invalidu, je zde limitována jeho zdravotním stavem a nesmí přidělovat práci, kterou má uvedenou v rekomandaci - ale zase je "výhodný" pro povinný podíl (pokud fa splňuje přepočtený podíl z-ců) a další "výhoda" u invalidního z-ce - zaručená mzda může činit 75 % z částek uvedených v § 2 a 3 odst.1 (NV 567/2006) jde-li o zaměstnance, který je poživatelem částečného invalidního důchodu,
    50 % z částek ....., jde-li o zaměstnance, který je poživatelem plného invalidního důchodu. Tuto poslední tzv. výhodu nemám moc ráda, ale jsou zaměstnavatelé, kteří toto využívají, obzvláště v chráněných dílnách.

  • 2. 11. 2008 18:59

    bb (neregistrovaný)

    Re: O peníze jde až v první řadě....
    Souhlasím, také jsem takto 2 zaměstnance měla. Hlavně si ale dobře vybírejte - první pracovnice po týdnu donesla neschopenku a do měsíce ukončila pracovní poměr tak bylo třeba papírování opakovat :)

  • 13. 11. 2008 7:05

    beta (neregistrovaný)

    Re: O peníze jde až v první řadě....
    Ještě mě napadlo - zase plus pro invalidu - až budete podávat jako firma daňové přiznání, můžete snížit daň - pro výpočet slev je rozhodný průměrný roční přepočtený počet zaměstnanců se zdravotním postižením, je-li výsledkem průměrného ročního přepočteného počtu těchto zaměstnanců desetinné číslo.

  • 2. 11. 2008 19:21

    Karel (neregistrovaný)

    Re: O peníze jde až v první řadě....
    Hlavne ty bezdluznosti a dale mi pracovice UP rekla, ze tu dotaci ani dostat nemusim, nebo ze ji muzu dostat jen na 3 mesice.

    Tak jsem zamestnal invalidu normalne, bez dotace a on stejne za mesic skoncil :-(

    Cili zbytecne papirovani. Nehlede k tomu, co je UP do toho, zda platim soukromym firmam? - jako jsou ZP ?

    Oni chteji udat pracovniky, tak at se snazi :-) Mam volna mista na UP uz 3 roky a chodi jen razitkari. Tem pisu do hlasenky :
    Misto odmitl. :-)

  • 2. 11. 2008 20:22

    beta (neregistrovaný)

    Re: O peníze jde až v první řadě....
    ano, mají pravdu, na dotaci nárok není - ÚP m ů ž e poskytnout, ale pokud se jedná o sledovanou osobu, navíc o kumulaci, pak může příspěvek být až na 12 měsíců, také kriterií je více - jaká je v místě nezaměstnanost, zda tato profese je potřebná atd., Kriteria mají právě různé ÚP různá ..., pro nás to byla výhoda přijmout uchazeče a je dokonce i pracovitý, takže OK, ale vy jste se již rozhodl, že nikoho takového nechcete, je to vaše rozhodnutí a já vám to nenutím :) hezký zbytek večera.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).