Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc od Jiřka1 - Re: Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc Špatný...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2009 17:38

    Jiřka1 (neregistrovaný)

    Re: Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc
    Špatný zvyk, vidíte, že se toho hned zneužije. Pár podobných dotazů už tu bylo. Ve zkušební době nelze zrušit pracovní poměr v prvních 14 kal. dnech nemoci. Takže zůstává Vaším zaměstnancem až do vypršení 14 kal. dnů nemoci a zaměstnavatel v nich platí náhradu mzdy. Mimochodem - ve zkušební době nejde o výpověď, ale o zrušení (výpověď je něco jiného). Ale vy mluvíte o únoru, od začátku nemoci je prvních 14 dnů už dávno pryč. Stále ho vedete jako svého zaměstnance?

  • 23. 3. 2009 18:12

    Nela (neregistrovaný)

    Re: Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc
    Jejej, vidíte, únava - zrušení PP k 18.3. (koukla jsem do jiné karty a nepřemýšlela, omlouvám se). Jde tedy o zrušení PP ve zkušební době. Nějak mě znervóznila předchozí odpověď - o 2 měsíční výpovědní lhůtě... To si myslím je omyl. Tedy - pokud mi zaměstnanec "onemocněl" po tom, co mu bylo doručeno zrušení PP, vyčkám 14 dní, vyplatím mu náhradu 3-14 den a k 14tému dni PN končím poměr, odhlásím a "šmitec"? Jiřko děkuji.

  • 23. 3. 2009 18:26

    all (neregistrovaný)

    Re: Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc
    To je dobře, že vás to znervoznilo, protože kdybyste to napsala na papír zaměstnanci, tak by opravdu mohl trvat na 2 měs. výpovědní lhůtě. Ono si opravdu nejde plést výpověď se zrušením PP ve zkušební době, protože i ve zkušební době teoreticky můžete dát výpověď.

  • 23. 3. 2009 19:36

    Jiřka1 (neregistrovaný)

    Re: Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc
    Ony se ty názory na postup při tom zrušení, když pak začne marodit, liší. Myslím, že jsem tady četla i názor, že když mu to oznámení o zrušení bylo dáno ještě předtím, než začal marodit, tak že ten prac. poměr skončí tím určeným dnem, i když pak začne marodit. pokud by tomu tak mělo být, tak by to bylo jen dobře, ale obávám se, že to tak není správně. Já bych mu oznámení o zrušení napsala ještě jednou s tím, že jeho pracovní poměr skončí 14. kal. dnem nemoci. Platíte mu náhradu v prvních 14 kal. dnech, ale jen za pracovní dny, z toho za první 3 prac. dny nic.
    Vůbec se nevyplatí oznamovat zrušení zaměstnanci dopředu. Prostě zrušit prac. poměr hned tím dnem, kdy je naposledy v práci a zítra už není zaměstnancem.

  • 23. 3. 2009 19:48

    J (neregistrovaný)

    Re: Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc
    Mám dojem, že už tady někdo psal, že se mu stalo, že dali ukončení ten den, a zaměstnanec donesl druhý den neschopenku s datem toho předešlého dne.A řešilo se tady zda zrušení platí nebo neplatí. Holt někteří zaměstnanci si poradí v každé situaci.

  • 23. 3. 2009 23:43

    anonymous

    Re: Zrušení PP ve zkušební lhůtě - nemoc
    On je problém ten, že zákonodárci asi nežijí na této planetě nebo mají málo poradců nebo málo odoborníků nebo se ti odbornící nejsou schopni na ničem domluvit. Potom by z jejich dílny nevycházely takové paskvily. Protože u řady věcí je to jenom otázka lepší a jasné formulace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).