Re: znovu potvrzení o trvání neschopnost
Povinnosti lékaře jsou uvedeny v zákoně o nemocenském,
§ 61 - písm. j - lékař je povinen vystavit potvrzení o trvání DPN ke 14 dni PN - někteří lékaři nám vystavují trvání k 15 dni :-(
Takže musíte mít začátek PN, trvání ke 14 dni - na základě těchto dokladů vyplatíte náhradu. Díl IV + trvání k poslednímu dni měsíce PN odešlete na OSSZ (nic neofocujeme - až díl V., abychom měli doklad o ukončení PN)
pokud máte potvrz. k 2.4., tak na něho do 29.3. zaplatíte náhradu mzdy a na OSSZ můžete předat IV. díl neschopenky s přílohou k žádosti (tam to bude ležet do doby, než dodáte potvrz. k 30.4., pokud bude neschopnost tak dlouho trvat nebo než dodáte V. díl)
za zam-ce nemůžete nic zařizovat - on je nemocný, on chce peníze, tudíž musí vše řádně a včas dodat (samozřejmě řádně vyplněné)
Nemá. Musela by od něj mít "lístek na peníze" k 29.3., tj. ke 14. dni neschopnosti. Taky jsem takto posílala zaměstnance k tomu lékaři, aby mu lístek vystavil ke 14. dni. Ten pozdější lístek na peníze už patří sociálce a dle jejího sdělení nesmíte náhradu mzdy vyplatit, přestože je jasné, že když má lístek na peníze k 2.4., tak by ho měl i k 29.3. (prostě že byl v ten den ještě nemocen).
kdybych měla od některých lékařů čekat na lístek přímo ke 14. KD, tak nezaplatím to bych měla v náhradách pěkný binec, protože bych je nemohla zaplatit
pokud mi přinese lístek, že je nemocný k 2.4., tak ho použiji k 29.3. - na to zaplatím náhradu a na OSSZ předám díl IV. bez potvrz. o trv. PN (nedoložil, dostane ND až další měsíc, až přinese lístek, že je nemocný k 30.4. nebo když předloží díl V., pokud netvrvá nemoc celý duben)
někteří lékaři se brání vystavovat několik potvrzení o trvání PN v 1 měsíci pro 1 zam-ce
milé kolegyňky .. řešila jsem stejný problém,volala na OSSZ posudkovému lékaři,který má na starosti všechny lékaře ve svém rajonu,protože mi vstávali vlasy hrůzou na hlavě,když přišel zaměstnanec,že lékař neví,co mu má vystavit .. poslal mi e-mailem informace,které měli všichni lékaři obdržet a podle nich pracovat .. bohužel do dnešního dne si někteří vysokoškolští lidé neumějí spočítat,co je 14 kal.den ... bez lístku ke 14 nezaplatím nic,prostě si ho musí zaměstnanec třeba vydupat ..však oni se poddají .. max.jim ofotím e-mail od posudkáře a viděli by jste,jak to rychle funguje .. oni totiž jsou zřejmě líní číst .. a my musíme ?? když se mění zákony ?? taky se nás na to nikdo neptá .. tak ať se snaží i naši páni lékaři ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.