Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Osobní ohodnocení od Denisa - Re: Osobní ohodnocení U nás to funguje následovně mají...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2009 8:45

    Denisa (neregistrovaný)

    Re: Osobní ohodnocení
    U nás to funguje následovně mají ohodnocení do výše 70% ze základní mzdy když mají nemoc, neplacené volno nebo lákaře tak se jim to krátí, všichni vědí jak to funguje a dávají si na to pozor. Například když někdo namarodí vůbec může dostat od firmy 1000 jak motivaci aby nemarodil, nebral si neplacené volno a podbně. a funguje to:)

  • 12. 6. 2009 9:15

    m. (neregistrovaný)

    Re: Osobní ohodnocení
    No tak to tedy zcela určitě diskriminační je. Mělo by hodnotit, jak dobře zaměstnanec dělá, a ne zda má omluvené absence, které jsou zakotvené v zákoníku práce, resp. prováděcí vyhlášce. Po doktorech díky bohu moc nechodím, ale když už přece jen musím a nechají mne objednanou čekat 2 hodiny a ještě bych za to měla mít krácené os. ohodnocení, tak to už by bylo příliš. Vždycky mne štve, jak málo doktoři respektují čas svých pacientů. Ne všichni
    pacienti jsou takoví, že berou návštěvu lékaře jako společenskou záležitost. Pokud se Vám zdá, že zaměstnanci návštěvy lékařů zneužívají, nechte je, ať nosí potvrzení.

  • 12. 6. 2009 9:19

    z.v. (neregistrovaný)

    Re: Osobní ohodnocení
    Zaměstnanci samozřejmě potvrzení od lékaře nosí, ale neříkejte mi, že když někdo dělá od 6 do 14 hodin, tak je celý den u lékaře?!? Od 6-ti přece lékaři nepracují!!!! Navíc osobní ohodnocení je nenároková složka, tak když mu ji zaměstnavatel zkrátí, neměl by v tom být problém...

  • 12. 6. 2009 9:33

    bbb (neregistrovaný)

    Re: Osobní ohodnocení
    U nás máme osobní ohodnocení stanovené na 1 odpracovanou hodinu - třeba 10 Kč a když nepracuje, nemá osobní, zrovna tak prémie

  • 12. 6. 2009 9:38

    all (neregistrovaný)

    Re: Osobní ohodnocení

    >>>>společenskou záležitost. Pokud se Vám zdá, že
    >>zaměstnanci návštěvy lékařů zneužívají, nechte je, ať
    >>nosí
    >>potvrzení.
    >
    >Zaměstnanci samozřejmě potvrzení od lékaře nosí, ale
    >neříkejte mi, že když někdo dělá od 6 do 14 hodin, tak
    >je celý den u lékaře?!? Od 6-ti přece lékaři
    >nepracují!!!! Navíc osobní ohodnocení je nenároková složka, tak
    >když mu ji zaměstnavatel zkrátí, neměl by v tom být
    >problém...

    Není to tak správně. Správně byste měli provádět kontrolu doby, kterou tráví u lékaře a zbytek dát jako neplacené volno. Viz NV č. 590/2006 Sb. Je to mnohem spravedlivější a uvidíte jak se doba strávená u lékařů sníží. Má-li lékaře od 6-14, buď musí mít na propustce dobu od lékaře potvrzenou, nebo zjistím od kdy lékař ordinuje, ev. na kdy byl pracovník objednán a dál postupu podle NV
    . Vyšetření nebo ošetření

    a) Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení, které je ve smluvním vztahu ke zdravotní pojišťovně, kterou si zaměstnanec zvolil, a které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance a je schopné potřebnou zdravotní péči poskytnout (dále jen „nejbližší zdravotnické zařízení“), pokud vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu.
    b) Bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno v jiném než nejbližším zdravotnickém zařízení, poskytne se pracovní volno na nezbytně nutnou dobu; náhrada mzdy nebo platu však přísluší nejvýše za dobu podle písmene a).

    Protože klidně můžete mít pracovníka, který odvádí mnohem horší práci, nebo nevyužívá plně pracovní dobu ale k lékaři nechodí a naopak, jiný chodí k lékaři třeba s chronickou nemocí, ale práci koná kvalitněji a více.

  • 12. 6. 2009 9:52

    m. (neregistrovaný)

    Re: Osobní ohodnocení
    Plně souhlasím se značkou all. To by mne opravdu nenapadlo, že uznáváte doktory na celý den. Je to sice možné v případě, že k němu musí dojet mimo bydliště či pracoviště nebo je proveden nějaký zákrok (např. gynekologie - pod krátkou narkózou, ale neschopenku nedávají). Ovšem pokud jim uznáváte třeba obvoďáka v místě, tak potom je problém spíš na straně zaměstnavatele, ani ne na straně zaměstnanců,kteří prostě zneužívají Vámi nastavené parametry.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).