Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Pravděpodobný výdělek od Jiřka1 - Re: Pravděpodobný výdělek Normálně spočítejte kolik by si vydělal,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2009 11:16

    Jiřka1 (neregistrovaný)

    Re: Pravděpodobný výdělek
    Normálně spočítejte kolik by si vydělal, kdyby ve 2. čtvrtletí pracoval a z toho hodinový průměr. Pokud není pravděpodobné, že by k těm 50 Kč a 5 Kč dostal ještě další odměnu, tak je to jasné - jeho hodinový pravděpodobný průměr je 55 Kč.
    55 Kč x jeho úvazek x 21,74 = pravděpodobný měsíční hrubý. A z něho vypočtěte čistý s uplatněním daňových slev, které v prohlášení uplatňuje (na poplatníka, částečná invalidita, děti atd.).

  • 17. 8. 2009 11:28

    Hanka H. (neregistrovaný)

    Re: Pravděpodobný výdělek
    Děkuji, úvazek má 8 hodin, takže hrubý pravděpodobný měsíční výdělek je 9565,6 Kč. Na tento rok prohlášení nepodepsala, takže to vše vypočtu bez měsíční slevy, že? Děkuji

  • 17. 8. 2009 11:41

    Jiřka1 (neregistrovaný)

    Re: Pravděpodobný výdělek
    Ale to byste ji ošidila, dostala by menší podporu. Určitě nepodepsala jen proto, že je nemocná a ne proto, že má podepsané jinde, takže slevu na poplatníka bych uplatnila. Hrubá pravděpodobná mzda = 9566 Kč , čistá mně vychází na 8513 Kč.
    Mimochodem - nebudete jí proplácet nějakou nevyčerpanou dovolenou z loňska? V tom případě ať prohlášení určitě podepíše.

  • 17. 8. 2009 11:54

    Hanka H. (neregistrovaný)

    Re: Pravděpodobný výdělek
    Mi si bohužel to potvrzení pro ÚP přeposíláme jen mezi sebou. Zaměstnanec není pomalu ani k zastižení na adrese svého trvalého bydliště. Nevím, jak zda chci zaměstnance nahánět, aby mi podepsal prohlášení, aby mu to vyšlo lépe. Neměli jsme s ním dobré zkušenosti už kvůli exekucím, tak jsme byli moc rádi, když přišel po skončení pracovní neschopnosti s tím, že by chtěl skončit na dohodu hned. A nebude mít na tu částku nějaký vliv, že předtím než byl zaměstnanec na DPN, tak měl vyšší plat o prémie? Nechci v tom udělat nějakou chybu. Děkuji

  • 17. 8. 2009 12:08

    Jiřka1 (neregistrovaný)

    Re: Pravděpodobný výdělek
    Vy musíte určit pravděpodobný výdělek. Pravděpodobný znamená co nejvíce podobný pravdě, to znamená jakého by asi dosáhl, kdyby ve 2. čtvrtletí pracoval. Pokud je předpoklad, že by býval k těm 55 Kč dostal ještě nějaké peníze (prémie, odměny), tak počítejte i s nimi. S tím prohlášením bych tedy postupovala tak, že bych mu slevu na poplatníka při výpočtu čisté pravděpodobné neuplatnila, ale přiložila bych do obálky dopis, že pokud přijde prohlášení podepsat (pokud ho nemá podepsané u jiného zaměstnavatele), že mu čistou přepočítám s uplatněním slevy na poplatníka a vystavím potvrzení nové s vyšší čistou částkou. Pokud se k podpisu nedostaví nebo prohlášení nezašle, nemůžu bohužel slevu na poplatníka při výpočtu průměrné čisté pravděpodobné mzdy uplatnit a výsledkem je tedy nižší částka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).