Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zjedn.dan.doklad-?????????? od Zuzana J - Re: Zjedn.dan.doklad-?????????? Mám za to, že zjednodušený je bez...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2009 10:16

    Zuzana J (neregistrovaný)

    Re: Zjedn.dan.doklad-??????????
    Mám za to, že zjednodušený je bez identifikace odběratele, teda klasický paragon při nákupu. Když prodávající neúvádí, že to kupujete zrovna vy (FO, nebo PO) Na rozdíl od faktury, kde jste specifikovaný jako odběratel. Když není na ZDD daň vyčíslená , počítam shora. Když je vyčíslená tak se samozřejmě respektuje jak ji uvádí na dokadu. Faktura může být i na 100 Kč, nad 10.tis už být musí.

  • 14. 9. 2009 10:38

    ucetni159 (neregistrovaný)

    Re: Zjedn.dan.doklad-??????????
    Dekuji za nazor. Budu se tedy ridit identifikaci odberatele, taky me to napadlo, ale nebyla jsem si jista.
    Ale pokud se jedná o paragon, tak i kdyz je dan vycislena (napr. PHM), tak by se podle me mela pocitat zeshora koeficientem a vetsinou vyjde jinak (viz zakon o dph a odpovednost za spravnost dane u ZDD). Nebo ne?

  • 14. 9. 2009 11:21

    Zuzana J (neregistrovaný)

    Re: Zjedn.dan.doklad-??????????
    Na ZDD kde není daň je to jasné - výpočet shora. Na ZDD kde dań je tak je i daňový základ a tím pádem se počíta ze základu
    Asi to ne vždy je ve shodě s paragonem, ale opisuji částky z paragonu s tolerancí 0,05. Dań se vypočtě podle §37 (takže shora, nebo ze základu - a v tomto případě základ je daný i když to je ZDD) Vpodstatě si tímto způsobem odečítáme na vstupu trochu mín, tak by to nemelo vadit :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).