Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Rada prosím - kontrola FÚ od pája - Re: rada prosím - kontrola FÚ prkotina sem, prkotina...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 10. 2009 15:38

    pája

    Re: rada prosím - kontrola FÚ
    prkotina sem, prkotina tam ,já bychse zase nehnal do nějakého kalení vody před kontrolou FÚ, za uvádění nepravdivých údajů můžete mít problémy.

  • 8. 10. 2009 15:55

    Jiřík (neregistrovaný)

    Re: rada prosím - kontrola FÚ
    To já vím:( Ten audit se posílal přímo na jméno té referentky z ministerstva, která ho tam poté založila. Takže není dohledatelné, kdy doopravdy dorazil. Byla to naše nedbalost přiznávám. Ale na druhou stranu není přece zákonem dáno, že musím posílat poštu doporučeně a uchovávat si doklady o podání. Nikoho jsem nepoškodil a nechci se stát obětí nějaké zakomplexované kontrolorky z FÚ:) Když jim ten podací lístek ukážu, tak mají jasný důkaz, že jsme povinnost dle metodiky nesplnili. Když jim ho neukážu, tak mi nemůžou dokázat, že jsem ho tam nedoporučeně neposlal, když tam dorazil. Opravdu si myslíte, že je lepší v tomto případě kápnout božskou? :)

  • 8. 10. 2009 16:36

    pája

    Re: rada prosím - kontrola FÚ
    Těžko radit, třeba postačí, že budete na dotaz konstatovat, že povinnost jste splnili a audit zaslali. Někdy narazíte na blba a někdy naopak na člověka, který má pochopení pro drobné slabosti a nedostatky a stačí mu, je-li nedostatek napraven.

  • 9. 10. 2009 12:35

    Bara (neregistrovaný)

    Re: rada prosím - kontrola FÚ
    ***nevím, jestli vám moje zkušenost pomůže. Měli jsme kontrolu na dotaci a také chtěla doložit splnění podmínek v Rozhodnutí. Týkalo se to zaslání vyúčtování a výroční zprávy. Já byla schopná dohledat, že to odešlo obyčejnou poštou - VČAS. Ale neměla jsem doklad, záznam v sešitě, kdy jsme evidovali známku na tyto dopisy, nebyl pro ně doklad. Ale byli vstřícní a domluvili jsme se, že já jim ve stanoveném termínu zajistím potvrzení z ministerstva, které mi potvrdí, že jsme stanovené věci včas a řádně odeslali ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).