Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Firma v konkurzu, jsem na mateřské od Jiřka1 - Re: Firma v konkurzu, jsem na mateřské Když jde...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2009 18:50

    Jiřka1 (neregistrovaný)

    Re: Firma v konkurzu, jsem na mateřské
    Když jde do konkurzu a pravděpodobně bude zrušena, tak se nebudete mít kam vrátit. Bude nebo je ustanoven správce konkursní podstaty (zjistíte na www. justice.cz) a ten přebírá veškeré jednání. Takže pokud se bude firma rušit, musí nejprve být zrušeny všechny pracovní poměry, tzn. že se možná s Vámi bude chtít dohodnout na skončení bez uvedení důvodu (a bez odstupného) nebo Vám pošle výpověď z důvodu rušení a Váš pracovní poměr po výpovědní době skončí a náleží odstupné - pokud ovšem bude z čeho vyplatit. Pokud odstupné nedostanete, nechte si vystavit potvrzení, kolik peněz to dělá a jděte s tím na ÚP. ÚP vyplatí buď celý nebo část dluhu (podle výše, je tam myslím omezení) a stane se věřitelem místo Vás.

  • 2. 11. 2009 20:09

    Theresa (neregistrovaný)

    Re: Firma v konkurzu, jsem na mateřské
    Dobrý den, děkuji moc za odpověď. Pokud bych tedy dostala teď odstupné, kolik by to mělo být platů?
    Momentálně jsem na rodičovské dovolené, chtěla bych ještě jedno dítě. S čeho by se mi pak počítala mateřská, z jakých příjmů?

  • 2. 11. 2009 20:36

    Jiřka1 (neregistrovaný)

    Re: Firma v konkurzu, jsem na mateřské
    Zákonné odstupné jsou 3 průměrné mzdy. Ale firma může mít ve svých stanovách i vícenásobek nebo si ten vícenásobek může se zaměstnanci dohodnout, ale pochybuji, že když jde do konkursu, že to bude více než 3 měsíční mzdy. Co se týká mateřské, podívejte se na moji odpověď k dnešnímu dotazu Výpověď - další PPM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).