Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Vánoční kolekce od annonym - Re: vánoční kolekce Ano, je to tak.

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2009 16:14

    pája

    Re: vánoční kolekce
    informace od kamaráda daňaře:
    lze to udělat tak, že na každou kolekci se přilípne kus papíru s logem firmy a jde o reklamu, vše do nákladů a zaměstnanci nic nedaní.
    Jak jsem slyšel, tak prodávám.Zkuste někde zkonzultovat, gtřeba Vám to ušetří práci.

  • 25. 11. 2009 19:07

    annonym (neregistrovaný)

    Re: vánoční kolekce
    Asi bych byla v tonto směru opatrná. Reklama, to je předvedení či jiná prezentace, mající za cíl podporu podnikatelské činnosti, zejména podporu spotřeby nebo prodeje zboží, podporu poskytování služeb atd..
    Nevím, zda rozdáním reklamního předmětu zaměstnancům bude splněn účel reklamy. Obávala bych se, že toto bude ze strany FU považováno za skrytý stav se všemi daňovými důsledky. Ale snad se k tomu ještě někdo vyjáří a bude mít opačný názor.

  • 25. 11. 2009 22:37

    veronika- (neregistrovaný)

    Re: vánoční kolekce
    když to uděláte tak, jak píšete, tak vám zaměstnanci pěkně poděkují, já bych vám tu kolekci omlátila o hlavu

    myslím si, že na propagaci to neuhrajete

    já to dělám tak, že co rozdáme zaměstnancům, to dáme na reprezentaci a napíšeme, že to bylo dáno zákazníkům; repre se všeobecně nekontroluje a když dáte tričko, propisku, diář,tak se kolekce a podobné věci ztratí a je to každému šumák

  • 26. 11. 2009 7:47

    Líba (neregistrovaný)

    Re: vánoční kolekce
    Asi to shrnu.

    Pokud na kolekci plácnete logo a bude do 500,-, tak si to zaměstnavatel dá do daňově uznatelných nákladů a zaměstnanec nic nedaní.
    § 4, odst. 1 z)

    Pokud to zaměstnavatel dá ze svého zisku, zaměstnanec nedaní do výše 2000,- za rok. I bez loga.
    § 6, odst. 9 g)

  • 26. 11. 2009 8:14

    annonym (neregistrovaný)

    Re: vánoční kolekce
    § 4 odst. 1 písm. z): příjmy plynoucí ve formě daru přijatého V SOUVISLOSTI S PODNIKÁNÍM NEBO JINOU SAMOSTATNOU VÝDĚLEČNOU ČINNOSTÍ (T.J. § 7) jako reklamního předmětu opatřeného obchodním jménem nebo ochrannou známkou poskytovatele tohoto daru, jehož hodnota nepřesahuje 500 Kč -
    nikde zde není ucedeno, že by se to týkalo i příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků - t.j. § 6.

    § 6 odst. 9 písm. g: hodnota nepeněžních darů poskytovaných z fondu kulturních a sociálních potřeb PODLE PŘÍSLUŠNÉHO PŘEDPISU - T.J. FKSP, a zaměsnatelů, na které se tento předpis nevztahuje, hodnota nepeněžních darů poskytovaných ZA OBDOBNÝCH PODMÍNEK ze sociálních fondů nebo ze zisku (příjmu) po jeho zdanění, anebo na vrub výdajů (nákladů), které nejsou výdaji (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, a to až do úhrnné výše 2 000 Kč ročně u každého zaměstnance.
    Tzn. že od daně z příjmů jsou osvobozeny pouze nepeněžní dary poskytnuté z FKSP, ze sociálního fondu, zisku po zdanění, nebo na vrub nedaňových výdajů, a to v úhrnu až do výše 2 000 Kč ročně u zaměstnance poskytnutých: za mimořádnou aktivitu ve prospěch zaměstnavatele, za sociální, humanitární pomoc, při životním jubileu 50 a každých dalších 5 let, při pracovním jubileu 20 a každých dalších 5 let a při prvním odchodu do starobního nebo plného invalidního důchodu - to by ty kolekce musely být poskytnuty pouze z těchto důvodů.

    § 3 odst. 4 písm. a): Předmětem daně nejsou příjmy získané nabytím akcií.... anebo majetkového práva, s výjimkou příjmů z nich plynoucích A S VYJÍMKOU DARŮ PŘIJATÝCH V SOUVISLOSTI S VÝKONEM ČINNOSTI PODLE § 6 nebo s podnikáním, anebo s jinou samostatnou výdělečnou činností.

  • 26. 11. 2009 12:05

    Mína (neregistrovaný)

    Re: vánoční kolekce
    souhlas anonymem...také jsem se zajímala o dar do 2000 (chtěli jsme zam. přilepšit), ale pak jsem našla, že je to osvobozeno pouze za splnění určitých podmínek (tak jak psal anonym-jubilea atd) Takže rozhodně vánoční dar nelze posuzovat jako dar do 2000 osvobozený od příjmu pro zaměstnance. Četla jsem o tom několik článků a byl tam příklad, že když darujete zaměstanacovi batoh s logem, dalo by se to při vstřícném přístupu konkrétního pracovníka posoudit jako propagace (uznatelná)a osovobozeno od příjmu pro zaměstnance. V případě kolekce nic moc nepropagujete, prostě jí slupnete (batoh se alespoň nosí v MHD :-) ) V každém případě kolekce, které se dají zam., ale bude to bráno, že se poskytnou obchodním partnerům...to je asi dost schůdné. Prostě vánoční dar, o kterém se bude hovořit, že je pro zaměstnance určitě zdanit plus SP a ZP. Tam není podle mého názoru žádné jiné východisko.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).