Re: Výpověď daná zaměstnavatel
Děláte si legraci nebo opravdu neznáte zákoník práce a § 51
(2) Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce, s výjimkami vyplývajícími z § 53 odst. 2, § 54 písm. b) a § 63.
Každý nemá přečtený zákoník práce a ty odstavce, co jste mi vypsal/a se mého případu netýkají. Potřebovala jsem vědět, zda při výpovědi podané zaměstnancem v době jeho nemoci platí, že výpovědní lhůta běží po skončení nemoci nebo už od následujícího měsíce.
>>>Dobrý den, prosím o radu. Náš zaměstnanec podal
>>>výpověď, ale poslal ji v době pracovní neschopnosti.
>>>Chtěla
>>>bych se zeptat, jestli výpovědní lhůta běží i v době
>>>jeho nemoci, nebo zda začíná běžet až ukončením prac.
>>>neschopnosti. Předem moc děkuji za radu.
>>
>>Děláte si legraci nebo opravdu neznáte zákoník práce
>>a
>>§ 51
>>
>>(2) Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního
>>měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí
>>uplynutím posledního dne příslušného kalendářního
>>měsíce, s
>>výjimkami vyplývajícími z § 53 odst. 2, § 54 písm. b)
>>a
>>§ 63.
>
>Každý nemá přečtený zákoník práce
tak si ho přečtěte, jak je Vám raděno, když v tomto na firmě pracujete, tak je to snad základ
a ty odstavce, co
>jste mi vypsal/a se mého případu netýkají.
jak jste to tak rychle zhodnotila, když neznáte ZP? Právě že platí, od 1. dne následujícího měsíce
Potřebovala
>jsem vědět, zda při výpovědi podané zaměstnancem v době
>jeho nemoci platí, že výpovědní lhůta běží po skončení
>nemoci nebo už od následujícího měsíce.
Ale jednak, když je to vaše práce, tak znát zákoník práce je vaše základní povinnost. Jinak , pokud je napsáno, že výpovědní lhůta začíná běžet 1. dnem násl. měsíce, tak snad i vy pochopíte, že je to 1. nikoli po skončení nemoci. Zrovna tohle zákonodárci napsali naprosto přesně, ale pro vás zřejmě je to nepochopitelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.