Re: ELDP – RD po skončení PP
V ELDP za rok 2009 se už nepromítne nic, co spadlo do ochranné lhůty. ELDP vystavíte pouze do konce pracovního poměru. Pokud jí PP skončil až po PPM, nezapomeňte, že vyloučená doba se uvádí pouze do dne před porodem. Od měsíce následujícího po měsíci, v němž žena porodila, uděláte do konce prac.poměru křížky. Do dnů uvedete pouze dny od počátku roku do měsíce porodu včetně.
Dobrý den, děkuji za odpověď - to jsem zapomněla upřesnit důležitou věc, že se jedná ještě za období do roku 2008…
Paní podala výpověď, datum ukončení bylo 31.1.2007, šla hned na rizikové, tedy onemocněla ještě v lednu. Pak měla mateřskou od července 2007 do února 2008. Rok 2007 a 2008 jsem udělala s kódem 02. Ten rok 2007 je mi jasný (doufám, že i ten kód 02 je dobře) Rok 2008 jsem udělala tak, že jsem tím únorem 2008 končila, kdy byla mateřská kódem OM+ s vyloučenými dobami. Pak už jsem žádné křížkování nedělala, když už nebyla ani v pracovním poměru. To právě si nejsem jistá, jestli ji musíme evidovat, že je na rodičovské dovolené, když už pro nás nepracuje.
Právě podala v roce 2006 výpověď a pracovní poměr jí skončil (nebo měl skončit) 31.1.2007. Ale ještě předtím šla na rizikové, tedy na neschopnost a poté na mateřskou. Neschopnost i mateřskou jsme jí vypláceli my, ale myslím, že pracovní poměr jí stejně skončil toho 31.1.2007. Takže když následně odešla na rodičovskou, tak už jí vést ELDP nemusím, aspoň myslím, mám ji ukončenou. Takže s ELDP jsem skončila v únoru 2008, s kódem OM+, mateřská po skončení PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.