Re: Exekuce-sepis majetku
Nechápu text vašeho dotazu. Napřed píšete že Vám byla nařízena exekuce, pak že majetek pořídil přítel a nějak mi uniká konec dotazu. čí je majetek?Komu nemají nic vzít? Vám nebo příteli nebo ještě nějaké třetí osobě? Pokud se jedná o exekuci na Vás, nenaděláte s tím nic-snad jen platit, platit,..., přítel může podat vylučovací žalobu po poradě s právníkem nebo sám-ale to nedoporučuji. a třetí osoba z dotazu nevím co tím chcete říct.
Majetek je mé přítelkyně. Ještě u ní nemám trvalý pobyt.Byla mi nařízena exekuce a já bych se chtěl k přítelkyni nahlásit,ale mám strach,aby pak exekutor nepřišel a nevzal její věci,pokud tam už budu mít TP.Tak se ptám, zda je možné sepsat nějaký dokument o tom,že veškeré věci byli pořízeny mou přítelkyní a že mě tam nepatří nic,aby kdyby náhodou přiši exekutoři, nic nemohli odebrat.
Na trvalé pobyty se při exekuci nehraje. Exekutor má právo vstoupit do všech prostor, kde se domnívá, že máte své věci. Za tímto účelem je oprávněn si zjednat přístup (např. s pomocí zámečníka). U soudu nechť třetí osoba své vlastnické právo prokazuje, jak nejlépe dokáže. Ideální by byly doklady přímo na jméno. Anonymní paragony bych být vlastníkem věci podpořil svědeckými výpověďmi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.