Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU !!! od jaba - Re: Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2010 9:12

    jaba (neregistrovaný)

    Re: Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU !
    Výpočet máte správný. Je důležité, pořadí exekucí. Předpokládám, že ta vyšší je první, takže ji začnete umořovat. Nenabyla-li ještě právní moc, zadržite ji na účtě a po nabytí ji zašlete a pak každý měsíc budete posílat vypočtenou částku. Druhou exekuci začnete umořovat až po ukončení první. Jedině, že by přišly společně, pak budete umořovat stejným dílem. Na zápočtovém listě určitě máte uvedeného opávněného, našla bych si telefon ev. bych jim napsala a oni pošlou exekuční příkaz.

  • 1. 2. 2010 10:15

    ... (neregistrovaný)

    Re: Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU !
    Výpočet je správný. Od oprávněných bych si telefonicky vyžádal, zda jsou exekuce pravomocné a jaká je aktuální dlužná částka. Při dvou nepřednostních exekucích, které nebyly doručeny současně, se sráží nejdříve první vám doručená, na druhou se zatím neposílá nic.

    Program na výpočet srážky ze mzdy v Excelu lze stáhnout z adresy:
    http://rapidshare.com/files/334825932/Srazka_ze_mzdy_2010.xls
    (kliknout na ikonu Free user a následně na bílou šipku Download v modrém kruhu).

  • 1. 2. 2010 11:40

    misulak (neregistrovaný)

    Re: Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU !
    Dobrý den. Moc děkuji za rady...

    Tak ta částka na zápočťáku bude určitě jako první, nevím teď, jestli už je s pravomocí nebo ne, ale to zjistím a nechám si poslat i exekuční příkaz s výší dluhu, jak píšete... Ta druhá, menší, je čerstvá a ještě právní moci nenabyla, takže ji zatím odložím a počkám až na doplacení té staré. Jen mě zmátlo to, že jsem se vlastně o obou dozvěděla ve stejný den. Ale teď si nejsem jistá, jestli se to nemá hlásit exekutorovi na tu novou exekuci, že se nejdříve musí doplatit ta stará?

    Takže, jestli tomu dobře rozumím, tak teď budeme srážet celých 1.843,- Kč jako srážku té první exekuce a necháme si ji zatím na účtu. V případě, že zjistím, že tato exekuce už nabyla právní moci a dlužná částka ještě nebude zaměstnanci úplně stržena, tak tedy budu posílat měsíčně na účet uvedený na zápočtovým listu nebo na exekučním příkazu, co mi pošlou, pravidelně tuto vypočtenou částku 1.843,- Kč, tedy pokud se třeba nezvýší jeho mzda, a navíc ještě to, co už bylo zaměstnanci strženo před nabytím právní moci, a to až do jejího úplného zaplacení. Pak budu 1.843,- Kč strhávat zase na novou exekuci.
    A když nabyde právní moci i ta druhá a já náhodou nebudu mít ještě vypořádanou tu starou, tak pak musím platit rovnou i tu novou, a to jednou polovinou z těch 1.843,- Kč na jednu srážku a druhou polovinou na druhou srážku?

    Je to trochu guláš, ale snad jsem to pochopila dobře...

    Ještě jednou moc děkuji za Vaše rady, tohle fórum je opravdu k nezaplacení!

    Míša.

  • 1. 2. 2010 12:46

    ... (neregistrovaný)

    Re: Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU !
    Vůči druhému exekutorovi oznamovací povinnost nemáte, ale bývá zvykem, že mzdové účetní sdělení o čekání ve frontě píšou. Časem by vám jinak od exekutora přišla písemná výzva ke srážkám s dosti podrobnými požadavky, které dalece přesahují jednoduché sdělení o čekání.
    Až na poslední odstavec jsou vaše myšlenky správné. Druhá exekuce, i když je pravomocná, čeká na kompletní uhrazení té první - na druhou neposíláte nic.

  • 1. 2. 2010 19:14

    misulak (neregistrovaný)

    Re: Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU !
    Aha, no jo, máte pravdu, já už blbnu... Vždyť jste mi tu přece před tím oba dva vysvětlovali, že, když jsou ty exekuce postupně a ne najednou, tak se umořuje nejdříve ta první a pak ta druhá...

    A s tím oznámení, asi přece jen tedy bude lepší, když to tomu exekutorovi oznámíme. Jen ještě, je na to nějaký určený formát, co všechno by tam mělo být, kopie té nové exekuce tam asi být nemusí? Nebo to stačí třeba formou dopisu, samozřejmě s posláním doporučeně?

    Já vím, asi toho chci moc, ale když ono se mi to zdá přece jen ještě složité - i když díky Vám dvěma už ne tolik...

    Moc děkuji za rady a přeji hezký zbytek dne. Míša.

  • 1. 2. 2010 19:22

    Líba (neregistrovaný)

    Re: Srážky ze mzdy - PROSÍM O KONTROLU !
    Stačí stručný dopis.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).