Vlákno názorů k dotazu Ukončení PP a nevyplacené mzdy od pája - Re: Ukončení PP a nevyplacené mzdy Moje rada je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2010 14:29

pája

Re: Ukončení PP a nevyplacené mzdy
    Moje rada je jednoduchá. Jste nemocná, tak se kurýrujte a nikam nechoďte,pokud, jak Vám volali, s Vámi potřebují ukončit PP, tak ať se drží ZP a navrhnou Vám uzavření dohody s odstupným nebo dají výpověď s nárokem na odstupné(což v PN z tohoto důvodu nemohou), oboje z důvodu dle § 52 c)ZP. Jestliže přistoupíte na dohodu bez uvedení důvodu ,tak riskujete, že se zam-tel bude bránit Vám vyplatit odstupné a bude na Vás,jak se s tím porovnáte. Pochopitelně, že asi nemají peníze a chtějí se zbavit zaměstnanců, ale Vy nemáte po dobu PN důvod s nimi cokoliv projednávat mimo dohody s odstupným.

• 1. 2. 2010 16:04

Jaruška (neregistrovaný)

Navrhli dohodu a uvedli důvod nevyplacení mezd. Podle mě není v tomto případě nárok na odstupné. Odstupné bych dostala jen z důvodu nevyplacených mezd §56 kdybych dala výpověď já jako zaměstnanec ne ? Dle §67 odstupné náleží, jak jsem četla ,jen pokud dá výpověď zaměstnavatel dle § 52 a,b,c nebo zaměstnanec dle § 56 b. Myslím, že se nás prostě chtějí zbavit bez odstupného.
    Zákaz výpovědi v době dočasné prac. neschopnosti platí pro zaměstnavatele vždy ?
    Děkuji moc

• 1. 2. 2010 17:06

yx (neregistrovaný)

Může to být i dohoda, ale musí v ní být uvedeno, že je to z důvodu nadbytečnosti s nárokem na odstupné. Pokud tam bude napsáno jen dohoda, nedostanete nic. Zákaz výpovědi neplatí, pokud dochází k rušení zaměstnavatele nebo jeho části. Pokud jde jen o snižování počtu zaměstnanců, tam zákaz platí.

• 1. 2. 2010 18:53

Karl_von (neregistrovaný)

Hlavně pozor na termíny - výpověď a okamžité zrušení pracovního poměru. Pokud Vám již opravdu nevyplatili 3 měsíce mzdu, tak je to již zralé na zrušení podle 56 a nejspíše se tomu chtějí touto kličkou vyhnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).