Vlákno názorů k dotazu Daň.zvýhodnění na dítě-lze až v RZ od myki - Re: Daň.zvýhodnění na dítě-lze až v RZ Přidávám ještě...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2010 12:32

myki (neregistrovaný)

Re: Daň.zvýhodnění na dítě-lze až v RZ
    Přidávám ještě jeden dotaz ke stejnému případu - dítě nad 18 let, studuje VŠ a matka je rozvedená - musí dokládat, že dítě jí bylo po rozvodu přiděleno k výchově, když se jedná o zletilé dítě? Také bych prosil, o co se mám opřít. Děkuji.

• 2. 2. 2010 12:42

ErikaK (neregistrovaný)

Re: Daň.zvýhodnění na dítě-lze až v RZ
    Já děkuji za pozornost, takže údaje, které mi paní poskytla: dítě je nad 18 studující /nevím, ale myslím, že snad ještě střední, ale nevím přesně/, vystavovala jsme pro jejího manžela potvrzení, že u nás neuplatňuje zvýhodnění, ale teď přišla s tím, že v zaměstnání nic neuplatňoval.Ptala se jestli může uplatnit za rok 2010 ona což by neměl být problém, pokud doloží potvrzení o studiu, potvrzení o neuplatňování manžela. Že? No a jestli je teď ještě možné zpětně v ročním zúčtování toto uplatnit za celý rok 2009 zpětně.

• 2. 2. 2010 21:18

Marta2 (neregistrovaný)

Re: Daň.zvýhodnění na dítě-pro Eriku
    Můžete uplatnit dodatečně, pokud jsou splněny ostatní podmínky. Na "Prohlášení popl DPFO ..." na 2 str. dole, je třeba uvést, za jaké měsíce se uplatňuje dodatečně (řádek pod datem a podpisem pro r. 2009), datum a podpis poplatníka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).